V Senici je mimoriadna situácia
24 | 05 | 2023 I Ivan Brožík

Po silnej búrke s krúpami, ktorá bola sprevádzaná prívalovým dažďom, museli v mestskej časti Senice Kunov zasahovať viaceré zložky. Búrka zasiahla časť mesta v utorok (23. 5.) približne o 16.30 h a od 17.30 h bol mestom vyhlásený mimoriadny stav pre túto lokalitu až do odvolania. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Tatiana Moravcová.

Silný dážď bral bahno z polí a zaplavil niektoré miestne cesty. Zaplavený bol aj jeden z domov v Kunove pri dome kultúry a tiež niektoré dvory rodinných domov. Na mieste zasahovali profesionálni aj dobrovoľní hasiči mesta a Mestská polícia Senica, ktorá odkláňala dopravu, a tiež cestári.

"Najväčšie škody spôsobili nánosy bahna v prípade jedného rodinného domu. Jeho majiteľka je staršia pani, ponúkali sme jej náhradné ubytovanie, pretože ako mesto sme na tento účel zriadili tzv. krízový byt. Pani však túto možnosť odmietla, sme v kontakte aj s jej príbuznými, ktorých sme informovali o situácii," uviedol pre TASR zástupca primátora Filip Lackovič.

Ako doplnil, zamestnanci mesta pomáhajú s čistením rodinného domu a dvora od bahna, vynášame veci z domácnosti. "Takisto dnes začíname s čistením tunajších ciest a chodníkov," informoval viceprimátor.

Neverte prieskumom, verte sebe!
V pondelok sme vás informovali, že podľa prieskumu agentúry Ipsos pre Denník N voľby by v máji vyhral Smer-SD, nasleduje Hlas-SD a PS. tak to vyzerá podľa zisťovania Ipsosu, ktorého výsledky zverejnila TA SR. "Voľby by v apríli vyhral Smer-SD so... Čítať ďalej
24 | 05 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik