Mierové rokovania marí Západ
24 | 05 | 2023 I Ivan Brožík

Rusko si neželá zmrazenie konfliktu na Ukrajine a chce dosiahnuť svoje ciele buď cestou špeciálnej vojenskej operácie alebo inými dostupnými prostriedkami, vyhlásil podľa agentúry TASS hovorca ruského prezidenta Dmitrij Peskov. Informuje web novinky.cz

Špeciálnou vojenskou operáciou ruskí predstavitelia nazývajú inváziu na Ukrajinu, ktorú Moskva spustila pred viac ako rokom.

Moskva nie je proti mierovým rokovaniam

Peskov podľa TASS odpovedal kladne na otázku, či je Rusko za jedno so Západom v tom, že nemožno dopustiť zmrazenie konfliktu na Ukrajine. O nebezpečenstve zmrazenia konfliktu v prípade mierových rokovaní ohľadom Ukrajinu podľa ruskej agentúry hovoril napríklad nemecký kancelár Olaf Scholz.

Avšak

„Predpoklady pre mierové riešenie zatiaľ očividne nie sú. Špeciálna vojenská operácia pokračuje,“ povedal aj Peskov. Z neúspechu mierových rokovaní, ktoré prebiehali v minulosti, obvinil Kyjev."

Ukrajina bude s nami v únii!
Scholz povedal, že Ukrajina vstúpi do EÚ po skončení vojny. Nemecký kancelár Olaf Scholz povedal, že Ukrajina po skončení vojny vstúpi do Európskej únie ako riadny člen. Píše o tom Bild. Skvelá nádej „Trpká kapitola v dejinách nášho kontinentu... Čítať ďalej
23 | 05 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme