Kráľovná Tina zomrela
24 | 05 | 2023 I Ivan Brožík

Vo veku 83 rokov zomrela Tina Turner, rocková speváčka amerického pôvodu. Stala sa jednou z najlepších umelkýň všetkých čias. Zomrela pokojne po dlhej chorobe vo svojom dome v Küsnachte pri Zürichu vo Švajčiarsku, uviedol jej zástupca. Správu priniesol web reuters.com.

Tina Turner začala svoju kariéru v 50. rokoch počas prvých rokov rock and rollu a vyvinula sa do fenoménu MTV.

Vo videu k svojej piesni „What's Love Got to Do with It“, v ktorej nazvala lásku „emóciou z druhej ruky“, Turner stelesňovala štýl 80. rokov minulého storočia, keď si vykračovala ulicami New Yorku s blonďavými vlasmi, na sebe mal skrátenú džínsovú bundu, minisukňu a ihlové podpätky.

Bola symbolom doby

Turner so svojím vkusom pre hudobné experimenty a neomalene formulované balady dokonale ladila s popovou krajinou 80. rokov, v ktorej si hudobní fanúšikovia cenili elektronicky produkované zvuky a opovrhovali idealizmom z éry hippies.

Turner, často prezývaná aj „kráľovná rock'n'rollu“, vyhrala v 80. rokoch šesť z ôsmich cien Grammy. V tomto desaťročí sa jej umiestnil tucet hitov do Top 40, vrátane „Typical Male“, „The Best“, „Private Dancer“ a „Better Be Good to Me“. Jej vystúpenie v Rio de Janeiro v roku 1988 prilákalo 180 000 ľudí, čo zostáva jedným z najväčších koncertných divákov pre každého jedného interpreta.

Jej život bol príbehom triumfu

Superstar občas hovorila o týraní, ktoré trpela od svojho bývalého manžela počas ich manželského a hudobného partnerstva v 60. a 70. rokoch. Opísala pomliaždené oči, rozbité pery, zlomenú čeľusť a ďalšie zranenia.

"Tinin príbeh nie je príbehom obetí, ale príbehom neuveriteľného triumfu," napísala speváčka Janet Jackson o Turnerovej vo vydaní Rolling Stone, ktoré Turnerovú umiestnilo na 63. miesto v zozname 100 najlepších umelcov všetkých čias.

"Premenila sa na medzinárodnú senzáciu - elegantnú veľmoc," povedala Jacksonová.

Bude fascinovať večne

Jej meno oslovuje poslucháčov aj roky po jej odchode do dôchodku. Hudobná šou „TINA: The Tina Turner Musical“, v ktorej Adrienne Warren spočiatku hrala a spievala životný príbeh hviezdy, bola hitom najskôr v londýnskom West Ende v roku 2018 a neskôr na Broadwayi a stále sa hrá. A v roku 2021 HBO vydala dokument o jej živote „Tina“.

Česť jej pamiatke!

VEĽKÝ ŠOK! Zomrel obľúbený herec z Hornej Dolnej
Zomrel známy herec a hudobník Daniel Heriban. Obľúbený predstaviteľ Ďura Brmbalíka zo seriálu Horná Dolná skonalvo veku iba 43 rokov. Podľa informácií TV JOJ mal Heriban zomrieť vo svojom dome vo Svätom Juri. Herec mal podľa informácií zdravotné... Čítať ďalej
24 | 05 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik