Ruská opozícia nesmie byť prenasledovaná, slovenská však áno
22 | 05 | 2023 I Ivan Brožík

Ak je odsúdeniahodné prenasledovanie opozície v Rusku a Bielorusku, o to viac to musí platiť v členskom štáte EÚ, akým je Slovensko, myslí si, teda, tvrdí v statuse právnička Judita Laššáková. Dodáva, že "prenasledovanie opozície je nehanebný čin štátnej moci" - ale treba povedať, aj mainstreamu.

"Alexej Anatoljevič Navalnyj, Svjatlana Cichanouská. Iba dve mená, ktoré slúžia ako symbol boja proti zneužitiu štátnej moci voči politickej opozícii.

Každý demokraticky zmýšľajúci človek a aj štátnik sa musí s hrôzou pozerať na takéto praktiky! Nehovoriac o podpore autoritárskeho režimu nasadených figúrok do bábkovej vlády. O ovplyvňovaní obyvateľstva ani nehovoriac." Rozbieha svoju úvahu na sociálnej sieti Judita Laššáková.

Príklad doslova "zhovadilosti demokracie"

Túto pasáž zo statusu Judity laššákovej citujeme celú: "Dňa 23. apríla 2022 zverejnil minister zahraničných vecí Szijjártó status v tomto znení:

"Podľa správ chcú vodcu opozície (zjavne na Slovensku - pozn. red. HD) poslať do väzenia, preto je teraz opodstatnená väčšia a užšia pozornosť ako zvyčajne."

Naopak minister zahraničných vecí ČR Lipavský sa vyjadruje, že "možný návrat Roberta Fica do funkcie premiéra SR je niečo, čo je nutné veľmi pozorne sledovať".

Ako je možné, že spomedzi členských štátov EÚ sa ozýva proti hlasom za prenasledovanie "lídra opozície" na Slovensku iba Budapešť?

Ako je možné, že susedný, vraj bratský národ ústami svojho ministra varuje pred možnými výsledkami demokratických volieb na Slovensku?" Pýta sa autorka statusu čitateľov, ale nepochybne aj politikov a novinárov.

Ako je toto možné?

"Napokon, ako je možné, že strážcovia demokracie v Bruseli nebijú na poplach, keď sa pripravuje trestnoprávny, politicky motivovaný pogrom na Roberta Fica?

Alebo ochrana demokracie je na mieste len vtedy, keď ide o vyvolených?

Otázka je: koho a kým vyvolených..." Končí úvahu o demokracii na Slovensku judita Laššáková.

Gen. Viktorín: Prečo potrebuje Naď ochranku?
Po odchode z ministerského postu o ochranku požiadal aj niekdajší minister obrany Jaroslav Naď (Demokrati). Urobil tak na základe odporúčania a podľa generála Jozefa Viktorína (Republika) ho dobieha minulosť. O ochranku požiadal Jaroslav Naď na... Čítať ďalej
22 | 05 | 2023 | Eka Balašková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik