Rusi vzdajte sa, lebo bude zle!
23 | 05 | 2023 I Milan Laca

Budanov oslovil ruských vojakov: Bude ešte horšie!

Šéf rozviedky Ministerstva obrany Ukrajiny, generálmajor Kyrylo Budanov oslovil ruských vojakov a vyzval ich, aby sa vzdali, pretože „bude ešte horšie“. Jeho výzvu zverejnila GUR.

Nemáte úspechy

"Už viac ako rok sa kremeľskému režimu nedarí dosiahnuť žiadny z cieľov, stanovených na začiatku invázie na Ukrajinu. Apelujem na ruskú armádu, na tých, ktorí mali to šťastie, že prežili "mlynček na mäso," útoky a rozbité zákopy - bude to ešte horšie. Máte na výber, buď zomrieť, alebo si zachrániť život."

Zelenskyj sľubuje, že sa bude pekne hrať
S F-16 na ciele v Rusku útočiť nebudeme, sľúbil podľa českého webu novinky.cz Zelenskyj Bidenovi. V oficiálnej reči to znamená, že ak Západ dodá Ukrajine americké stíhacie lietadlá F-16, Kyjev ich nepoužije na útoky proti cieľom na ruskom území.... Čítať ďalej
22 | 05 | 2023 | Ivan Brožík

Čo majú robiť

Budanov povedal, čo musia ruskí vojaci urobiť, aby prežili. Informoval najmä o ukrajinskom projekte „Chcem žiť“, ktorý pomáha vojakom Ruskej federácie. Tvrdí, že ukrajinské špeciálne jednotky už previedli cez frontovú líniu stovky ruských vojakov: „Teraz sú v bezpečí, žijú v normálnych podmienkach, pod dohľadom Medzinárodného výboru Červeného kríža, s tromi jedlami denne, majú možnosť volať domov a prijímať balíky", vyhlásil Budanov. Všetci, ktorí sa vzdali v rámci projektu „Chcem žiť“, sú registrovaní ako zajatí v boji, takže v Rusku im naďalej ide plat.

Vyberte si

"Majú tiež na výber – prečkať vojnu a po jej skončení sa vrátiť domov, alebo sa do Ruskej federácie nevrátiť vôbec. Teraz môžete ukončiť vojnu. Nemusíte čakať, kým vás zabijú alebo vážne zrania. Obráťte sa na projekt „Chcem žiť“ a my vám pomôžeme dostať sa z blížiaceho sa „mlynčeka na mäso“, uzavrel Budanov.

Dvaja Ukrajinci sú podozriví z výbuchov na Nord Stream
Po nedávnom odhalení, že prezident Ukrajiny zvažoval vyhodiť do vzduchu ropovod Družba, sa z nemeckých oficiálnych zdrojov dozvedáme, že dvaja Ukrajinci môžu byť za výbuchmi na plynovodoch Nord stream. Informuje o tom ukrajinský web ctrana.ua s... Čítať ďalej
22 | 05 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik