Zelenskyj sľubuje, že sa bude pekne hrať
22 | 05 | 2023 I Ivan Brožík

S F-16 na ciele v Rusku útočiť nebudeme, sľúbil podľa českého webu novinky.cz Zelenskyj Bidenovi. V oficiálnej reči to znamená, že ak Západ dodá Ukrajine americké stíhacie lietadlá F-16, Kyjev ich nepoužije na útoky proti cieľom na ruskom území. Možno.

V nedeľu to na summite krajín skupiny G7 v Hirošime americkému prezidentovi Joe Bidenovi sľúbila hlava Ukrajiny Volodymyr Zelenskyj.

A už je ruka v rukáve

Washington, ktorý sa doteraz k poskytnutiu F-16 staval skôr odmietavo kvôli obavám z ďalšieho vyhrotenia konfliktu s Ruskom, minulý týždeň obrátil a oznámil, že nebude blokovať dodávky lietadiel Ukrajine zo strany svojich spojencov.

Biely dom ďalej podporil plán výcviku ukrajinských pilotov na týchto strojoch. Zelenskyj to označil za „historické rozhodnutie, ktoré veľmi pomôže našim vzdušným silám“.

Iskrenie Varšava - Kyjev. Volodymyr, ospravedlň sa!
Poliaci žiadajú ospravedlnenie. Poľské ministerstvo zahraničných vecí navrhlo ukrajinskému prezidentovi Volodymyrovi Zelenskému, aby sa ospravedlnil za masakru vo Volyni. Zodpovednosť Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj musí prevziať... Čítať ďalej
21 | 05 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme