Dvaja Ukrajinci sú podozriví z výbuchov na Nord Stream
22 | 05 | 2023 I Ivan Brožík

Po nedávnom odhalení, že prezident Ukrajiny zvažoval vyhodiť do vzduchu ropovod Družba, sa z nemeckých oficiálnych zdrojov dozvedáme, že dvaja Ukrajinci môžu byť za výbuchmi na plynovodoch Nord stream. Informuje o tom ukrajinský web ctrana.ua s odvolaním sa na nemecký Suddeutsche Zeitung.

Dvaja Ukrajinci môžu byť zapojení do výbuchov Nord Stream. Napísali to podľa citovaného zdroja nemecké noviny Süddeutsche Zeitung.

Prsty v tom má aj Poľsko

Poľská cestovná kancelária Feeria Lwowa sa podľa publikácie objavila v prípade, ktorý už niekoľko mesiacov vyšetruje nemecký Spolkový kriminálny úrad. Práve ona si prenajala loď Andromeda, na ktorej sa mohli plaviť tí, ktorí boli podozriví z vyhadzovania plynovodov do vzduchu.

Zvláštne súvislosti

Vyšetrovatelia sa domnievajú, že ide o fiktívnu spoločnosť. Založili ju v roku 2016 a zaregistrovali ju dvaja Ukrajinci. 

O sabotáži plynovodu je stále veľa nejasností, ale pribúdajú dôkazy, že sú do toho zapletení najmenej dvaja Ukrajinci.

Americké médiá už skôr písali o „ukrajinskej stope“ v prípade Nord Stream s odvolaním sa na spravodajské služby. Potom európske médiá začali túto verziu potvrdzovať.

Dá sa mu po plánoch s Družbou veriť?

Zelenskyj však poprel obvinenia z účasti Ukrajiny na výbuchoch Nord Stream .

Americký novinár Seymour Hersh už skôr obvinil Biely dom z likvidácie Nord Streamu . Neskôr to naznačil aj bývalý americký prezident Donald Trump.

Americkí študenti k ideologickej Putinofóbii - "to je vari zlý sen"
Študenti významnej americkej univerity Georgetown dali najavo svoj odpor voči nútenej ideologizácii ich akademickej pôdy. Udalosť zaznamenal český web novinky.cz. Georgetownská univerzita uviedla, že Darju Navalnú pozvala, aby poukázala na ťažké... Čítať ďalej
22 | 05 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme