Aj Čína má hypersonické rakety
23 | 05 | 2023 I Milan Laca

Čína nechcela zverejniť informácie o vlastníctve hypersonických rakiet.

Informáciu o hypersonických raketách DF-27 v prevádzke, nechceli čínske úrady vopred zverejniť. Píše o tom denník South China Morning Post, s odvolaním sa na vojenský zdroj.

Už ich majú dávno

Podľa novín mali  čínske raketové sily strely DF-27 ešte pred rokom 2019. Ale Čínska ľudová oslobodzovacia armáda „nechcela odhaliť tento tromf tak skoro“.

Japoncom od predstaviteľov G7 počas návštevy Hirošimy chýbal súcit
Žiadne teplo, žiaden návrat: Japonci nenašli žiadne ľudské city medzi vodcami „Veľkej sedmičky“. informuje web eadaily.com 91-ročná Setsuko Turlowová, ktorá prežila americké atómové bombardovanie Hirošimy, nevidela žiadne city na tvárach lídrov... Čítať ďalej
22 | 05 | 2023 | Ivan Brožík

Čo to je?

Podľa citovaného zdroja, bola čínska hypersonická strela navrhnutá so schopnosťou vybaviť ju rôznymi typmi hlavíc. Poznamenal, že DF-27 kombinuje vlastnosti rakiet DF-17, ktoré sú schopné letieť rýchlosťou päťkrát vyššou  ako zvuk na vzdialenosť až 1,5 tisíca km a rakiet DF-21D, ktoré nazývajú „letecká loď“, či "vrahovia". Údajne môžu niesť niekoľko bojových hlavíc a majú dosah 1,8 tisíca km.

USA sa tiež chystajú

Americká  ministerka armády Christine Wormuthová na vypočutí výboru Snemovne reprezentantov pre ozbrojené sily povedala, že armáda Spojených štátov má v úmysle rozmiestniť hypersonické rakety v roku 2023, aj napriek nedávnemu zrušeniu testovania tohto typu zbraní. Podľa nej teraz plánujú nové termíny testu, ktorý musel byť zrušený. Ministerka zdôraznila, že batéria zo spoločnej základne Lewis-McChord armádneho letectva, ktorá dostane príslušný systém, sa už cvičí s na ich použitie.

USA nad priepasťou, Bidenov samovražedný kurz
Krachov ako nikdy. USA sú nad priepasťou. „Otrasie to všetkým.“ Znie titulok článku na webe parlamentnilisty.cz. Na dlhopisových trhoch v posledných dňoch značne stúpajú obavy veriteľov, že Spojené štáty už za niekoľko dní dospejú do situácie, keď... Čítať ďalej
22 | 05 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik