Japoncom od predstaviteľov G7 počas návštevy Hirošimy chýbal súcit
22 | 05 | 2023 I Ivan Brožík

Žiadne teplo, žiaden návrat: Japonci nenašli žiadne ľudské city medzi vodcami „Veľkej sedmičky“. informuje web eadaily.com

91-ročná Setsuko Turlowová, ktorá prežila americké atómové bombardovanie Hirošimy, nevidela žiadne city na tvárach lídrov štátov skupiny G7.

Vie, o čom hovorí

Japonka sa podelila o svoje dojmy z návštevy hláv krajín G7 vrátane troch jadrových - USA, Veľkej Británie a Francúzska - v Parku mieru, kde sa nachádza pamätník obetiam atómového bombardovania a Múzeum mieru. 

Nevyzliekli sa z politikov

„Keď vodcovia išli do Múzea mieru, dúfala som, že sa ,vyzlečú z politikov‘ a navštívia ho ako ľudia. Ale v konečnom dôsledku som necítila nič ľudské, necítila som zvýšený tep z miesta a chvíle, necítila som túto ľudskú „energiu“. A pomyslela som si, kto to tam vôbec reční? Pravdepodobne im prejavy napísal niekto zo zahraničných oddelení, nevidela som v tom pocity ľudských lídrov“, popvedala podľa eadaly.com 91-ročná Setsuko Turlowová.

Kritizovali a ani kúsok sebareflexie neprejavili

Pani Thurlowová poznamenala, že lídri G7 kritizovali Rusko, Severnú Kóreu, Čínu, Irán a požadovali od nich transparentnosť a zverejňovanie údajov o jadrových zbraniach. Čo však urobili oni sami? V záverečnom dokumente o zmluve o zákaze jadrových zbraní nie je o tom od nich žiadna zmienka.

Nič, iba jedno drahé okázalé nič

„Samit G7 v Hirošime utrpel veľké zlyhanie... Z vyhlásení lídrov nebolo ani vrúcnosti, ani návratu,“ citujú na webe eadaily.com slová živej svedkyne amerického útoku na Hirošimu.

AKTUÁLNE! Péter Szijjártó poslal Zelenskému tvrdý odkaz! Spomenul aj Slovensko!
Peter Szijjártó, minister zahraničných vecí poslal ukrajinskému prezidentovi Volodymyrovi Zelenskému tvrdý odkaz a vysvetlil, aký problém má vláda s Kyjevom. Brusel nemôže stráviť skutočnosť, že Maďari urobili vlastné rozhodnutia o svojej... Čítať ďalej
21 | 05 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme