Kontajnerové mestečko Lešť pre príslušníkov zahraničných ozbrojených síl je takmer hotové!
21 | 05 | 2023 I Gabriela Fedičová/TASR

V centre výcviku Lešť dokončujú kontajnerové mestečko s kapacitou 2000 ľudí. Ministerstvo obrany (MO) SR plánuje tiež rozšírenie ubytovacích kapacít na leteckej základni Sliač, kde má v stanovom kempe vzniknúť 600 lôžok. Pre TASR to uviedla Mária Precner z komunikačného odboru MO SR.

"V rámci projektu kontajnerového mestečka Lešť sa aktuálne realizujú finálne práce na poslednom deviatom multifunkčnom kontajnerovom dome v lokalite Slávia, pričom súbežne prebieha odstraňovanie nedostatkov zistených pri preberaní diela," priblížila Precner.

Na Sliači majú vybudovať tzv. stanový kemp pozostávajúci zo stanov a kontajnerov. Okrem ubytovacích kapacít sa plánuje aj vybudovanie kancelárskych priestorov, jedálenských priestorov, priestorov na opravu techniky a zázemie, ktoré bude riešené formou kontajnerov. "Časový harmonogram vybudovania závisí od verejného obstarávania a následného zabezpečenia dodávok jednotlivých častí stanového kempu," dodal rezort.

Vláda na ubytovacie kapacity vlani vyčlenila 31,42 milióna eur. Za projekt na Lešti zaplatil rezort obrany vyše 20,3 milióna eur. Termín dokončenia projektu sa posúval. Na vybudovanie ubytovania na Sliači má smerovať 10,29 milióna eur.

Ubytovacie kapacity sú určené najmä pre príslušníkov zahraničných ozbrojených síl, ktorí na Slovensku posilnili vojenskú prítomnosť NATO v reakcii na vojenskú agresiu Ruska na Ukrajine.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik