Sudkyňa Záleská ignorovala žiadosť obvineného o inzulín! Do prípadu vstúpil aj generálny prokurátor
17 | 05 | 2023 I Ivan Mihale

Na Špecializovanom trestnom súde sa konalo hlavné pojednávanie s obžalovaným Lehelom Horváthom, ktorý je prezývaný Hrobár. Horváth je obžalovaný z piatich vrážd. Na pojednávaní sa dožadoval inzulínu, sudkyňa mu údajne odmietla dať prestávku.

Hlavným pojednávaním s obžalovaným Lehelom Horváthom sa bude zaoberať prokuratúra. Jeho príbuzní namietajú postup sudkyne Špecializovaného trestného súdu Pamely Záleskej, ktorá mu podľa nich neumožnila načas si podať inzulín. Podnet poslali aj Súdnej rade SR.

K prípadu sa vyjadril predseda súdnej rady Ján Mazák, ktorému zrejme postup Záleskej nevadí, a nemá veľkú chuť incident riešiť. Pre PLUS 7 dní povedal: “Nechcete hádam povedať, že by sa našiel sudca alebo sudkyňa, ktorý by pri jednoduchých okolnostiach bránili podaniu inzulínu! Pri jednoduchých okolnostiach!”

Do prípadu sa "obul" Žilinka

"Na podklade trestného oznámenia, ako aj medializovaných informácií, Krajská prokuratúra v Bratislave zabezpečí preverenie, či v danom prípade nedošlo k spáchaniu trestného činu," priblížila hovorkyňa Generálnej prokuratúry (GP) SR a Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Zuzana Drobová. Dodala, že dohľad nad činnosťou podriadených prokurátorov bude vykonávať prokurátor GP SR. Pre komplexnosť posúdenia veci zároveň generálny prokurátor SR Maroš Žilinka uložil špeciálnemu prokurátorovi Danielovi Lipšicovi preskúmať aj zákonnosť postupu prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry, konajúceho na hlavnom pojednávaní.

Rodina obžalovaného adresovala list o podozrení zo spáchania trestného činu a podnet na podanie návrhu na disciplinárne konanie voči sudkyni aj Súdnej rade SR. V liste tvrdí, že sudkyňa opakovane neumožnila obžalovanému podanie inzulínu, následkom čoho mal skolabovať.

Ódor začína úradovať! Jeho prvé kroky- vojaci na hraniciach
Policajtom by malo počas dočasného zavedenia kontrol na vnútorných hraniciach SR pomáhať denne do 150 profesionálnych vojakov Ozbrojených síl (OS) SR. Ich vyčlenenie pre kontroly, ktoré na obdobie od 24. mája do 8. júna zaviedli v súvislosti s... Čítať ďalej
17 | 05 | 2023 | Ivan Mihale

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme