Matovič si zo stanov hnutia aj z voličov účelovo spravil "jojo"
17 | 05 | 2023 I Ivan Brožík

Ukazuje sa, že stanovy strán sú vlastne iba figovým listom na ich ohanbí. Pokojne sa dá fungovať aj bez nich, pri troche straníckeho "nudizmu". Pre aktuality.sk to nepriamo potvrdilo aj ministerstvo vnútra ešte pod vedením bývalého odvolaného a povereného a s odňatým poverením odídeného exminister Romana Mikulca. A to výrokom (citujeme aktuality.sk) "Podľa ministerstva vnútra je totiž dodržiavanie stanov internou záležitosťou strán."

Aktuality sk naznačujú, ako sa Igor matovič hrá so stanovami vlastného hnutia OĽaNO: "Matovič mal zvolať snem už minulý rok, v rozpore so stanovami vlastného hnutia tak však neurobil."

Taká "nemafošská" metóda

„My už máme navolené nové predsedníctvo, mali sme snem dva týždne dozadu, aj sme o tom informovali a aj to je zverejnené,“ povedal pre aktuality.sk. Matovič ešte minulý týždeň.

Nuž a nami citovaný zdroj tvrdí doslova toto: "Druhá časť jeho vyjadrenia sa však nezakladá na pravde. OĽaNO o sneme neinformovalo a nové predsedníctvo ani v čase písania tohto textu stále nie je na webe hnutia zverejnené."

"Porušil vlastné stanovy" - tvrdia aktuality.sk

Aktuality.sk sa podľa článku, z ktorého citujeme, "o snem OĽaNO zaujímali koncom marca, hovorca strany na naše otázky nereagoval. „Netuším, to sa spýtajte hovorcu,“ reagoval europoslanec a člen predsedníctva hnutia Peter Pollák na našu otázku, prečo snem robili v tichosti."

Podmieňovací spôsob "by mal"

Aktuality.sk tiež v citovanom článku konštatujú: "Podľa vlastných stanov by malo mať OĽaNO snem aspoň raz do roka. Minulý rok napriek tomu Matovič snem nezvolal, upozornil Denník N."

Majiteľ si s politickou firmou môže robiť čo chce, kým mu to "žerú" voliči

Zvláštne, načo potom politické strany a hnutia ako povinnú súčasť registrácie na ministerstve hnutia predkladajú aj vlastné stanovy? A na čo sa vlastne hrajú a obťažujú nejakými "stanovami" - nechajme na voličoch.

Eduard Heger už VIE, s kým chce spolupracovať
Predseda mimoparlamentnej strany Demokrati a expremiér Eduard Heger si vie predstaviť po voľbách koalíciu s KDH a Progresívnym Slovenskom (PS). Povedal to na utorkovej tlačovej konferencii. Kabinet v takomto zložení by podľa neho bol konštruktívnou... Čítať ďalej
16 | 05 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme