Romana sa na Deň matiek rozcítila! A ukázala sa v Evinom rúchu (FOTO)
14 | 05 | 2023 I Diana Zaťková

Druhá májová nedeľa patrí v kalendári už viac ako 100 rokov Dňu matiek. Deň matiek je sviatok, ktorý je venovaný oslavám matiek a materstva, počas ktorého vyjadrujeme lásku a úctu ženám - matkám. Na sociálnej sieti si v tento deň vylievajú city mnohí politici a političky, ale snáď najdojímavejší status priniesla poslankyňa Romana Tabák.

DEŇ MATIEK: Matky - nositeľky a darkyne nového života

"Úcta & porozumie k matkám nebola nikdy tak dôležitá ako teraz! Ženy! Matky! sme výnimočné a máme nenahraditeľné poslanie, ale ak sa žena stane matkou, neprestáva byť ženou. Dieťa má život ženy obohatiť, nie jej ho udupávať….Materstvo je ťažké a krásne zároveň," upozorňuje Tabák na sociálnej sieti.

Nezabúdajme na seba

Zároveň si počas aj svojho sviatku tak trochu prihriala vlastnú polievočku a pochválila sa, ako pomohla ona osobne tehotným ženám. Podľa Tabák to určite bolo schváleným zákonom!

  •  Tehotenské je nemocenská dávka, ktorá sa poskytuje iba tehotným ženám (zabezpečenie príjmu tehotným ženám, ktorý im bude slúžiť na kompenzáciu zvýšených výdavkov v tehotenstve)
  • strava, zdravotná starostlivosť…
  • Už 82 TISÍC ŽIEN poberalo TEHOTENSKÉ!
  • požiadať o dávku sa dá aj TRI ROKY SPÄTNE, ak sa pôrod, respektíve ukončenie tehotenstva uskutočnilo po 31. marci 2021
  • Nárok na dávku tehotenské má zamestnankyňa, povinne nemocensky poistená samostatne zárobkovo činná osoba (ďalej len „SZČO), dobrovoľne nemocensky poistená osoba, ak spĺňa tieto podmienky:
  • je aktívne nemocensky poistená (napr. zamestnankyňa je v pracovnom pomere a zamestnávateľ za ňu platí nemocenské poistenie, alebo SZČO, ktorá platí povinné odvody do Sociálnej poisťovne) alebo je v ochrannej lehote po zániku nemocenského poistenia, a to na začiatku 27. týždňa pred očakávaným dňom pôrodu určeným lekárom (t. j. 13. týždeň tehotenstva),
  • nemocenské poistenie trvá najmenej 270 dní v posledných dvoch rokoch pred začiatkom 27. týždňa pred očakávaným dňom pôrodu určeným lekárom (t. j. pred začiatkom 13. týždňa tehotenstva),
  • nemá za posledných 5 rokov nedoplatky v Sociálnej poisťovni, ktoré presahujú sumu 5 eur (platí v prípade SZČO alebo dobrovoľne nemocensky poistenej osoby), predloží pobočke Sociálnej poisťovne žiadosť o tehotenské.
  • Nárok na dávku tehotenské vzniká aj zamestnankyni, či SZČO, ktorá má prerušené povinné poistenie z dôvodu čerpania rodičovskej dovolenky, či poberania rodičovského príspevku.
  • ak je tehotná žena študentkou a má trvalý pobyt v SR a nemá nárok na dávku tehotenské, má nárok na TEHOTENSKÉ ŠTIPENDIUM

Priblížila Tabák zákon z dieľne ĽaNO.

"𝑱𝒆 𝒎𝒊 𝒄ť𝒐𝒖 𝒑𝒓𝒆 𝒗á𝒔 𝒉𝒍𝒂𝒔𝒐𝒗𝒂ť & 𝒑𝒓𝒂𝒄𝒐𝒗𝒂ť!," uviedla v závere Tabák a pridala aj ikonickú fotografiu z čias vlastného tehotenstva.

Zdroj: FB/Romana Tabák

NEZABUDNITE dnes na svoju mamičku!
Druhá májová nedeľa patrí v kalendári už viac ako 100 rokov Dňu matiek. Deň matiek je sviatok, ktorý je venovaný oslavám matiek a materstva, počas ktorého vyjadrujeme lásku a úctu ženám - matkám. Tento rok pripadol vo väčšine krajín sveta Deň... Čítať ďalej
14 | 05 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik