Prílev zbraní pre Kyjev sa nezastaví
14 | 05 | 2023 I Milan Laca

Šéf diplomacie EÚ Borrell podporil dodávky zbraní s dlhým doletom na Ukrajinu.

Vysoký predstaviteľ Európskej únie pre zahraničné veci a bezpečnostnú politiku Josep Borrell podporil dodávky zbraní dlhého doletu na Ukrajinu. Vyhlásil to po stretnutí ministrov zahraničných vecí krajín EÚ s ministrom zahraničných vecí Ukrajiny Dmytrom Kulebom.
Keď Rusi, tak aj oni

"Rusko vykonáva údery na veľkú vzdialenosť, Ukrajinci by mali byť schopní rovnakého dosahu," povedal Borrell. Zároveň pripomenul, že v Bachmutskej (Arťomovskej) oblasti potrebuje Ukrajina asi tisíc delostreleckých výstrelov denne. Borrell informoval, že celková výška pomoci Ukrajine zo strany krajín a organizácií Európskej únie predstavovala 16 miliárd eur. Dodal, že členské štáty Európskej únie v najbližších troch rokoch zvýšia výdavky na obranu o 70 miliárd eurVyzval tiež všetkých členov  EÚ, aby na Ukrajinu poslali „ všetko, čo majú“.

Ukrajinci už vraj nasadili britské STORM SHADOW! Bombardujú vlastné okupované územie
Veľká Británia potvrdila, že poskytla Ukrajine rakety dlhého doletu Storm Shadow. Možno už sú na Ukrajine a už sú nasadené na bojisku. Napovedal by tomu výbuch v okupovanom Luhansku. K výbuchom došlo aj v okupovanom Melitopole, kde malo dôjsť k... Čítať ďalej
13 | 05 | 2023 | Diana Zaťková

Vstup do EÚ nie!

Šéf európskej diplomacie tiež spresnil, že o začatí rokovaní o vstupe Ukrajiny do EÚ na jeho stretnutí s ministrom zahraničia Dmytrom Kulebom sa „nediskutovalo“. Podľa Josepa Borrella bude musieť Kyjev, pre to, aby mohol vstúpiť do Európskej únie, „urobiť veľa práce“ V tomto konkrétnom momente nie je táto téma prvoradá.

Hrozí vám vojna  

Ako už predtým povedal Mihajlo Podoljak, poradca vedúceho kancelárie Volodymyra Zelenského, "ak spojenci prestanú dodávať zbrane Kyjevu, európske krajiny budú čeliť rozsiahlej vojne". Je presvedčený, že po zastavení dodávok zbraní ozbrojeným silám Ukrajiny v Európe sa počet teroristických útokov výrazne zvýši.

The Washington Post odhaľujú utajenú AGRESIU ZELENSKÉHO! Cieľom útokov je aj ropovod DRUŽBA
Zelenskyj v súkromí plánuje odvážne útoky v Rusku! Poukazujú na to uniknuté tajné informácie. The Washington Post odhaľujú agresívne inštinkty ukrajinského vodcu, čo je v značnom kontraste s jeho imidžom stoického štátnika, ktorý odoláva... Čítať ďalej
14 | 05 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme