Banáš reaguje na DO NEBA VOLAJÚCU HLÚPOSŤ : Samozvané majiteľky pravdy v košickom Korzári
11 | 05 | 2023 I Diana Zaťková

Prozaik, dramatik, diplomat a politik Jozef Banáš si už za posledný rok pomaly zvykol na nezmysly a zlovoľné hlúposti niektorých pravdu vlastniacich novinárok a novinárov. Na ich útoky voči nemu. A podľa vlastných slov na ne už dávnejšie nereaguje. V prípade hlúpostí do neba volajúcich však občas urobí výnimku. Tak ako teraz.

"Ing. Peter Tóth, organizátor košického festivalu Vitalfest, ktorého sa v sobotu zúčastním, ma upozornil na článok dvoch „novinárok“ z denníka Korzár," vysvetľuje v úvode svojho statusu na sociálnej sieti Banáš.

Zároveň mu poslal aj jeho reakciu, ktorú si Banáš dovolil s jeho súhlasom uverejniť. "Budem vás informovať, či tieto dve zmätené chúdence nájdu odvahu a prídu si so mnou na festival podebatovať. V sobotu (13.5., pozn. red.) o 11,30 v Spoločenskom centre na Jedlíkovej ulici 7 v Košiciach sa na vás aj na ne teším. Skúste si tipnúť, či prídu," vyzval svojich čitateľov spisovateľ.

Farkašovský: Politický HARMATANEC na TA3
Parlamentnú smršť už na Slovensku poznáme. Okrem nej už máme aj nový fenomén - televíznu smršť, alebo ak chcete rovno tornádo. Divákov zasiahlo v piatok večer v diskusnej relácii Pozrime sa na to v Ta3. Téma šteklivá – o slovenských stíhačkách a... Čítať ďalej
25 | 02 | 2023 | Diana Zaťková

Reakcia riaditeľa festivalu

Vitalfest Košice: O kontroverznosti Jozefa Banáša

Na stránkach denníka Korzár sa včera objavil článok autoriek Haníkovej a Čermákovej spochybňujúci zmysel nášho dlhoročného festivalu v priestoroch Spoločenského centra košickej Technickej univerzity. Autorky uvádzajú, že „Medzi prednáškami sme opäť našli také, ktoré avizujú preberanie konšpirácií. V programe figuruje aj kontroverzný spisovateľ Jozef Banáš.“

Ide o klasickú ukážku primitívnej novinárskej manipulácie. Banášova prednáška má názov: „O živote, radosti a šťastí podľa Baťu a Altajcov.“ Prirodzene, v jednoduchých hlavách samozvaných cenzoriek z Korzára mená Baťa či Altajci okamžite evokujú konšpiráciu. Mimochodom, Banášova prednáška s podobnou témou prebehla aj vlani, je voľné prístupná aj na sociálnych sieťach.

K samotnému „kontroverznému“ autorovi (určené pre panie Čermákovú a Hanikovú). Jozef Banáš je trvalo jeden z najobľúbenejších slovenských spisovateľov, vlani bol v trojici spolu s Dominikom Dánom a Milanom Lasicom, predal cez 400.000 kníh, pred dvomi týždňami dostal ako jediný dve najvyššie ocenenia vydavateľstva Ikar – Platinové knihy za motivačné romány Som Baťa, dokážem to! a Kód 7.

Banáš je najprekladanejší slovenský autor, jeho diela vyšli v štrnástich krajinách (len v USA štyri), je nositeľom plejády literárnych cien domácich aj zahraničných, jeho tvorbu ocenili politickí aj duchovní vodcovia od Dalajlámu, cez indického filozofa Satya Gautámu, Američana Dana Browna, ukrajinskej literárnej hviezdy Jurija Ščerbaka, Rusa Jurija Poljakova, po prezidenta Zemana, kancelárku Merkelovú, predsedu Spolkového snemu NSR Lammersa, švajčiarskej profesorky Baerovej, nemeckého ministra Meckela a ďalších. Takže takýto „kontroverzný“ autor príde k nám prednášať.

O jeho kontroverznosti sa môžu panie Čermáková a Haniková presvedčiť osobne, radi ich na prednášku Jozefa Banáša pozývame.

Ing. Peter Tóth, riaditeľ festivalu

Spisovateľ Jozef Banáš: Politika sa zmenila na šoubiznis
Slovenský spisovateľ a bývalý politik Jozef Banáš je hlboko nespokojný so súčasnou politikou, plnou agresivity a naopak prázdnou, pokiaľ ide o vízie. Ako príklad dal prezidentskú debatu Pavla a Babiša. Ani jeden podľa neho neponúkol žiadnu víziu.... Čítať ďalej
03 | 03 | 2023 | Gabriela Fedičová

Rôznorodosť názorov - pre novinárky z Korzára hotová katastrofa hodna prešetrenia

Univerzita opäť pustila konšpirácie a pochybných rečníkov do svojich priestorov. Takto znie titulok spomínaného článku. A tu vám prinášame úryvok z článku:

"V priestoroch Kultúrno-spoločenského centra Technickej univerzity v Košiciach (TUKE) na Jedlíkovej ulici, kde sa nachádzajú aj jej vysokoškolské internáty, sa má cez víkend konať podujatie Vitalfest.

„Už niekoľko rokov vám prinášame iný pohľad na svet. Známi aj menej známi odborníci vám sprostredkujú svoje rokmi nadobudnuté znanie v oblasti zdravia a osobnostného rozvoja, vedy, skutočnej minulosti a aj toho, čo nás čaká v budúcnosti," pozýva organizátor na svojej webstránke na akciu, ktorej partnermi sú okrem iných aj Slobodný vysielač či Zem a vek.

Medzi prednáškami sme opäť našli i také, ktoré avizujú preberanie konšpirácií. 

V programe figuruje aj kontroverzný spisovateľ Jozef Banáš, ďalší z prednášajúcich napríklad v minulosti publikoval text, v ktorom spochybňuje bezpečnosť vakcín proti covidu-19. Iný zas avizuje debatu o cielenej manipulácii školských osnov.

Podobné konšpirácie sa už v tých istých priestoroch objavili vlani v decembri na podujatí s názvom Zdravé vianočné trhy, ktoré rovnako ako Vitalfest organizuje regeneračné centrum Ezofit.," píše sa v článku v košickom Korzári, ktorý spadá pod denník SME.

Banáš krúti hlavou: TOTO je vysvedčenie slovenskej žurnalistiky!
Prozaik, dramatik, diplomat a politik Jozef Banáš si užíva veľkonočné sviatky. Ani popri tom mu však neušlo ozajstné faux pas moderátorky, ktorá by sa mala hanbiť! Želám vám pohodové Veľkonočné sviatky "Cestou na veľkonočné kúpanie som počúval... Čítať ďalej
08 | 04 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik