Ficov odkaz progresívcom (VIDEO)
08 | 05 | 2023 I Eka Balašková

Robert Fico, Andrej Danko a Tomáš Taraba za sprievodu tisícok Slovákov v nedeľu vystúpili na hrad Devín. Výstupu sa zúčastnilo aj niekoľko ďalších politikov.

Spoločne odmietli politiku ustupovania progresívcom a na hrad vyniesli desiatky slovenských vlajok. Výstup bol reakciou na nevpustenie ľudí so slovenskými vlajkami na pamätný hrad Slovanov. Tu Robert Fico a Andrej Danko pripomenuli, že hoci liberálom a progresívcom sa národná tradícia nepáči, obe strany v nej mienia pokračovať 

Budeme chodiť potajme a bez vlajok?

23. apríla si matičiari chceli pripomenúť výlet štúrovcov na Devín. Tí ho museli pred takmer 200 rokmi kvôli útlaku úradov zorganizovať tajne a všetci dvanásti si na ňom zvolili slovanské mená (zhudobnenú Prísahu na Devíne nájdete vo videu). V roku 2023 však Slováci museli svoje vlajky nechať pod hradom.

Pred 187 rokmi sa uskutočnil utajovaný výlet štúrovcov na Devín (VIDEO)
24. apríla 1836 je významný míľnik histórie slovenského národného obrodenia. Štúrovská mládež si v ten deň „vybehla“ na Devín. Aktivity generácie štúrovcov sa odvíjali od odkazu bernolákovcov, ktorí stavali na slovanstve a jeho tradíciách. A... Čítať ďalej
24 | 04 | 2023 | Eka Balaskova

Neprišli len najvyšší straníci

Neprišli len „hlavy“ strán. Akcie sa zúčastnil aj exminister vnútra Robert Kaliňák, krajsky predseda Smeru-SSD v Bratislave Ján Mažgút, či predseda Mladých sociálnych demokratov, Igor Melicher. K výstupu sa pripojili aj Matica Slovenská, či množstvo iných menších združení a organizácií s pronárodným zameraním.

Hrad Devín patrí pod správu hlavného mesta pod vedením progresívca Matúša Valla. Trio predstaviteľov opozície sa zhodlo na fakte, že po zmene vlády sa budú usilovať o to, aby hrad Devín patril pod správu štátu.

Na Devín vlajka patrí

„Ani vo sne by nás nenapadlo, že v roku 2023 zakážu matičiarom vyniesť slovenskú štátnu vlajku na Devín. Učme naše deti a blízkych k úcte voči štátnym symbolom, aby sa takéto naprieky na Slovensku nediali,“povedal na margo situácie šéf SNS Danko.

MUDr. Peter Lipták | Výstup na Devín absolvovali s Ficom, Dankom a Tarabom stovky Slovákov

Nemajú hodnoty

„Boh ochraňuj Slovensko. Na Hrad Devín slovenská vlajka patrí, tak ako patrí na všetky hrady na Slovensku. Progresívci nám nebudú hovoriť, kde môžeme alebo nemôže vztýčiť slovenskú vlajku,“ zdôraznil v nedeľu na Devíne Robert Fico.

„My odmietame politiku ustupovania progresívcom a liberálom, ktorým sú naše hodnoty a tradície ľahostajné. My nebudeme ohýbať chrbát tam, kde máme byť suverénni, my nebudeme ticho, ak nás chcú umlčať a my sa nezľakneme, aj keď majú za sebou ambasády,“ uviedol Fico v príhovore s tým, že „Takí sme a iní nebudeme! Taký je Smer-Slovenská sociálna demokracia,“ dodal predseda opozičného Smeru-SSD.

Čaputová dnes zneúctila Slavín

Dodnes nevieme, kto pomaľoval Slavín. Nečudoval by som sa, ak by to boli ľudia z jej okolia. 30. 9. musíme zastaviť liberalizmus. Na Slavíne ležia Rusi, Bielorusi i Ukrajinci a ďalší, ktorí padli za našu slobodu. Je hanba, že súčasní predstavitelia dnes vôbec neprišli. Uviedol dnes Andrej Danko zo Slavína.

Smer-SSD: Príďte si Červenú armádu uctiť na Slavín (GALÉRIA)
8. máj si na Slovensku pripomíname, ako Deň víťazstva nad fašizmom, ktorý minister vnútra Mikulec (OĽaNO) odporúčal oslavovať v tichosti. Strana Smer-SSD a Slovenský zväz protifašistických bojovníkov (SZPB) jeho odporúčanie síce vzali na vedomie,... Čítať ďalej
08 | 05 | 2023 | Eka Balaskova

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik