Finančná injekcia pre podniky sa škrtá
06 | 05 | 2023 I Ivan Brožík

Vlčanov škandál je vlastne genilány marketing. Prekryl skutočnosť, že odvolanej vláde Slovenskej republiky sa dnes skončila výnimka z dlhovej brzdy. A to je v ekonomike štátu veľmi výrazná udalosť.

Vláda už nesmie rozhadzovať, naopak, musí viazať v rozpočte rádovo stovky miliónov eur. Pre vládu, ktorá príde po voľbách, musí dosluhujúca bezmoc pripraviť návrh vyrovnaného rozpočtu.

V tejto chvíli ide o trištvrte miliardy

Podľa vyjadrenia štátneho tajomníka na ministerstve financií z polovice apríla pre agentúru TA SR ide o "povinné viazanie troch percent výdavkov rozpočtu, čo je v číselnom vyjadrení 709 miliónov eur. Vtedy pre agentúru povedal, že sa "to vykryje" z rezervy.

Má to však háčik

„Mali sme na tento rok pripravenú v rozpočte trištvrte miliardu eur na finančnú injekciu pre štátne podniky v súvislosti s energokrízou. Keďže priebeh tej energokrízy je omnoho miernejší, nebudeme musieť túto injekciu využiť a budeme môcť tento výdavok viazať pre účely tri percentá,“ vysvetlil " po lopate" Marcel Klimek. (tasr)

KDH rázne: MINISTER BUDAJ KLAME A MUSÍ SKONČIŤ! (VIDEO)
Ďalší minister v ohrození! KDH vyzýva prezidentku, aby konala a dočasne poverenému ministrovi životného prostredia Jánovi Budajovi odobrala poverenie! Budaj podľa KDH klame, že v jeho rezorte nevedeli, že dotácia 1,4 milióna eur ide firme s... Čítať ďalej
05 | 05 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik