KDH rázne: MINISTER BUDAJ KLAME A MUSÍ SKONČIŤ! (VIDEO)
05 | 05 | 2023 I Diana Zaťková

Ďalší minister v ohrození! KDH vyzýva prezidentku, aby konala a dočasne poverenému ministrovi životného prostredia Jánovi Budajovi odobrala poverenie! Budaj podľa KDH klame, že v jeho rezorte nevedeli, že dotácia 1,4 milióna eur ide firme s ministrom pôdohospodárstva Samuelom Vlčanom.

Končiaca vláda si z občanov Slovenska nemôže robiť dobrý deň!

Líder KDH Milan Majerský upozorňuje, že zo zápisov a uznesení z 9. februára, keď zasadal parlamentný výbor pre pôdohospodárstvo a životné prostredie, vyplýva, že riešili skládku Vlčanovej firmy Reko Recyclong, ktorá dotáciu od Budajovho ministerstva dostala.

Na zasadnutí výboru podľa Majerského zastupoval firmu práve minister Vlčan a bol tam aj generálny riaditeľ inšpekcie životného prostredia. Poslanci na výbore vtedy oficiálne zaviazali ministerstvo životného prostredia, aby monitorovalo skládku Vlčanovej firmy.

Toto nie je boj proti korupcii, ktorý nám sľubovali

"Ak minister Budaj tvrdí, že nevedel o tom, že firma Reko Recycling patrí jeho kolegovi Vlčanovi, tak klame alebo zavádza," upozorňujú kresťanskí demokrati. „Samuel Vlčan by sa nemal zrieknuť len postu ministra, ale aj dotácie,“ dodáva Majerský.

„Končiaca vláda si z občanov Slovenska nemôže robiť dobrý deň. Toto nie je boj proti korupcii, ktorý nám sľubovala táto vláda pred viac ako 3 rokmi,“ tvrdí KDH.

Minister Budaj aj premiér Eduard Heger sú v strane Demokrati, o ktorej sa hovorí, že by mala snahu spojiť sa s KDH pred predčasnými voľbami. Obe strany majú momentálne podporu na hranici zvoliteľnosti.

Vlčan vo štvrtok oznámil, že sa rozhodol odísť z funkcie pre kauzu rodinnej spoločnosti, ktorá dostala od Ministerstva životného prostredia SR nenávratný príspevok vo výške približne 1,4 milióna eur. Agrominister nevidí zo strany spoločnosti ani zo svojej strany žiadne porušenie zákona ani etických princípov. Nechce však zotrvávaním vo funkcii spôsobovať problémy danej komunite ľudí na južnom Slovensku. Podporu si však jeho firma chce ponechať.

HLAS vyzýva prezidentku, aby nepodľahla verejnému vydieraniu Hegera
HLAS - sociálna demokracia vníma vystúpenie Eduarda Hegera, ako zneužitie verejnoprávneho priestoru na politický tlak na hlavu štátu. "Vláda chaosu a ožobračovania Slovenska už nemôže ďalších 5 mesiacov viesť Slovensko. Heger a ministri si strážia... Čítať ďalej
04 | 05 | 2023 | Ivan Mihale

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik