O čom vlastne to táral Matovič
02 | 05 | 2023 I Ivan Brožík

Nie je to tak dávno, čo si bývalý premiér a bývalý minister financií a čoskoro zrejme aj bývalý predseda parlamentnej strany Igor matovič vystavil vysvedčenie .- ako inak, ako v duchu - "sláva (nám) hrdinom". Keď ťa nechváli nikto iný, urob si sám. Lenže, ono je to tak akosi nejak inak.

"Samochvála smrdí … ale tentokrát odolať neviem,) …" Chválil sa Matovič na sociálnej sieti toť naozaj nedávno.  "EUROSTAT mi cez týždeň ako ministrovi financií za rok 2022 vystavil vysvedčenie … deficit verejných financií sa nám podaril znížiť o 60% voči rozpočtu (z 5 na 2% HDP). Zároveň EUROSTAT zverejnil, že v rokoch 2021 a 2022, v ktorých som bol MF … dosiahlo Slovensko najnižší štrukturálny deficit v 30 ročnej histórii. Zo zverejnených dát zároveň vyplýva, že kým Ficove a Pellegríniho vlády hospodárili od roku 2012 horšie ako priemerná EÚ krajina, nám sa podarilo za roky 2020 až 2022 hospodáriť lepšie ako EÚ priemer … no, nesamopochválte sa."

"Chybička se vloudila"

 Ministerstvo financií, teda to, ktoré viedol a za prácu ktorého sa Matovič samochváli, však dnes na svojom webe zverejnilo čísla takto: 

"Štátny rozpočet dosiahol ku koncu apríla 2023 schodok vo výške 2 194,9 mil. eur. Oproti rovnakému obdobiu minulého roka boli príjmy štátneho rozpočtu vyššie o 519,8 mil. eur (+9,9 %). Výdavky štátneho rozpočtu boli pri medziročnom porovnaní tiež vyššie, a to o 1 330,4 mil. eur (+20,1 %). Uvedené znamenalo medziročné zhoršenie hospodárenia štátneho rozpočtu o 810,6 mil. eur (+58,6 %)

Niekto sa tu hlboko mýli

Nuž, to slovo "mýli" je naozaj eufemizmus. A nepoukazuje na to nikto iný, ako ministerstvo financií. Matovičovo ministerstvo.

Demokrati demokraticky nepodporia mimoriadnu schôdzu o cenách
Skupina nezaradených poslancov Národnej rady (NR) SR pôsobiacich v mimoparlamentnej strane Demokrati nepodporí mimoriadnu schôdzu o cenách potravín, ktorú inicioval opozičný Smer-SD. Na utorkovej tlačovej konferencii to povedal poslanec Juraj... Čítať ďalej
02 | 05 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme!

Vážime si vašu podporu a pozývame na sociálne siete Facebook a Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik