Alena Zsuzsová: Prokuratúra nepredložila jediný dôkaz o objednávke vrážd!
24 | 04 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Obžalovaná Alena Zsuzsová tvrdí, že prokuratúra nepredložila jediný dôkaz o tom, kedy a ako si mala objednať vraždu novinára Jána Kuciaka i pripravované vraždy prokurátorov. Odmietla tiež, že si mal u nej vraždy objednať Marian Kočner. Vyplýva to z jej pondelkovej výpovede pred senátom Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku.

"Neexistuje o tom žiadna komunikácia ani svedecká výpoveď, okrem protichodných výpovedí Zoltána Andruskóa," zdôraznila s tým, že jeho výpovede považuje za klamstvá. Nie je podľa nej ani žiadny dôkaz o tom, že by si ktorúkoľvek z vrážd u nej objednal Marian Kočner. "Napriek tomu to obžaloba uvádza," podotkla.

Ďalej uviedla, že Zoltánovi A. nikdy nedala žiadne peniaze za žiadnu vraždu. Potvrdila, že sa zoznámili približne v roku 2010. Komunikácia extrahovaná z aplikácie Threema podľa nej nie je úplná a mala byť upravovaná. Tvrdí, že význam emotikonov vysvetlila.

Na prípadné otázky prokurátorov Úradu špeciálnej prokuratúry, rovnako ako Marian K., odmietla odpovedať. Zdôvodnila to tým, že sú podriadení špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica, s ktorým sa mala v minulosti stretnúť.

Tvrdí, že v prípravnom konaní vypovedala pod tlakom zastrašovania a urážok zo strany orgánov činných v trestnom konaní a "neskutočným lynčom médií". Podotkla, že trpí panickou poruchou.

V prípade Kuciakovej vraždy z februára 2018 súd rozhoduje o vine Mariana K. a Aleny Zs. ŠTS ich pôvodne oslobodil spod obžaloby, ale Najvyšší súd SR vrátil v máji 2021 prípad prvostupňovému súdu. Právoplatné sú tri rozhodnutia. Miroslav M. a Tomáš Sz. dostali 25-ročné nepodmienečné tresty odňatia slobody, Zoltán A. 15 rokov nepodmienečne.

Pre prípravu vraždy súčasného generálneho prokurátora Maroša Žilinku, súčasného špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica a bývalého námestníka generálneho prokurátora Petra Šufliarskeho čelia obžalobe štyri osoby - Marian K., Alena Zs., Dušan K. a Darko D. Tomáš Sz. bol vylúčený na samostatné konanie, súd ho uznal za vinného. Objednávka na vraždy Žilinku a Lipšica mala prísť od Mariana K. podľa obžaloby na jeseň 2017. V prípade Šufliarskeho približne o rok neskôr.

AKTUALIZOVANÉ Kauza Kuciak pokračuje
Na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Pezinku pokračuje v pondelok proces v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a v kauze prípravy vrážd prokurátorov výsluchom Zoltána Andruskóa, ktorý je v kauze vraždy novinára právoplatne odsúdený. V rámci... Čítať ďalej
24 | 04 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik