Tomáš Taraba: Klamú, až sa hory zelenajú
22 | 04 | 2023 I Eka Balaskova

Jasný, stručný, no výstižný. Taký bol odkaz Tomáša Tarabu (Život-NS/SNS) občanom. Zverejnil ho na sociálnej sieti a týka sa odvolaného premiéra Eduarda Hegera a ministra obrany Jaroslava Naďa (Demokrati).

Taraba neverí ani úprimnej snahe o splnenie veľkorysých sľubov, o ktorých musela vedieť, že sú nereálne. Podľa Tomáša Tarabu skrátka Heger a Naď klamali. Svedčí o tom rad lží, ktoré si pamätáme len za ostatný rok, počínajúc zmluvou DCA, končiac fiaskom s MIG-mi. O všetkom musel vedieť aj premiér Eduard Heger, ktorý síce sľubuje nemocnicu Rázsochy, no občanom zrejme aj pri nej zostanú prázdne sľuby.

V čom klamal Naď

Stačí pár príkladov. Prvým je zmluva DCA. Raz o nej hovoril, ako o bežnej servisno-technickej dohode, no inokedy sa o nej vyjadroval ako o základnom kameni slovenskej bezpečnosti voči ruskej agresii.

Ak si pamätáte na systém S-300, poprel, že sa vôbec uvažuje o jeho odovzdaní na Ukrajinu, neskôr popieral, že už je na ceste na Ukrajinu a nakoniec priznal klamstvo – „obhájil to“ takticko-strategickými dôvodmi. A v podobnom duchu sa nieslo množstvo ďalších Naďových lží.

Naďova PARTIZÁNČINA: Ani MIGy, ani peniaze! LEN VEĽKÁ HANBA
Európsky mierový nástroj (EPF – European Peace Facility) odmietol Slovensku preplatiť čiastku za dodávku stíhačiek MIG-29 a systému KUB pre Ukrajinu. Neboli a ani nie sú totiž na zozname prioritného materiálu, ktorý EPF vytvoril na základe... Čítať ďalej
18 | 04 | 2023 | Eka Balašková

Špeciálna kategória – MIG-y

Naď dlho tvrdil, že za stíhačky MIG-29 dostane Slovensko milióny, navyše že sú to takmer vraky. Dnes si už aj kľučky na ministerstve obrany rozprávajú, ako bol aj s Hegerom na Ukrajine preto, aby uprosil Zelenského, nech tie MIG-y do zoznamu potrebnej vojenskej techniky doplní. Lebo pán slovenský minister sa rozhodol, že MIG-y daruje Ukrajine, aj keď ich zrejme nepotrebovala, no my nutne potrebujeme stroje, ktorých nákup ešte pred pol rokom nebol na pláne.

FOTO TASR - Dano Veselský | Stavenisko nemocnice Rázsochy takto vyzeralo 22. januára 2020,

Čo s tým všetkým ale má Heger?

Okrem toho, že ako premiér o všetkých Naďových lžiach nemohol nevedieť, párkrát sa o vlastný jazyk potkol aj on sám. Ako minister financií Eduard Heger nie tak dávno, poprel slová ministra zdravotníctva Eduarda Hegera, že by ministerstvo financií nechcelo dostavať nemocnicu Rázsochy. Že budú Rázsochy dostavané, opakuje v každej diskusii, no verí mu ešte niekto?

Heger bude opäť diskutovať s Hegerom
Sobotné dialógy na Rádiu Slovensko verejnoprávnej RTVS nesklamú ani tentokrát! Ako sme už zvyknutí, dialóg bude viesť poverený premiér Edo s povereným ministrom financií Hegerom a pripojí sa ešte aj poverený minister zdravotníctva Edko. Že je... Čítať ďalej
15 | 04 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik