Šialený plán Bidenovej administratívy pre boj s palestínskym terorizmom
22 | 04 | 2023 I Ivan Mihale

Bidenova administratíva je presvedčená, že najlepší spôsob, ako zmierniť napätie medzi Izraelom a Palestínčanmi, je umožniť Palestínskej samospráve (PS) naverbovať viac policajtov do palestínskych bezpečnostných síl na Západnom brehu Jordánu.

Podľa nedávnych správ navrhli činitelia Bidenovej administratívy plán "poskytnúť 5 000 Palestínčanov komando výcvik v Jordánsku" a potom ich rozmiestniť do oblastí pod kontrolou Palestínskej samosprávy. Týchto 5 000 policajtov by tak prinieslo so sebou do palestínskych miest a dedín – kde už takmer každý Palestínčan má zbraň – 5 000 ďalších automatických pušiek.

Bidenova administratíva klame sama seba, keď sa domnieva, že prezident Palestínskej samosprávy Mahmúd Abbás a vedenie Palestínskej samosprávy náhle zmení svoju politiku voči teroristom len preto, že dostanú ďalších 5 000 „ commandos “. Títo " commandos " sa jednoducho pripoja k desaťtisícom ozbrojených palestínskych policajtov, ktorí pre presadzovanie zákonov a poriadku a predchádzanie terorizmu na Západnom brehu Jordánu nerobia nič.

Kedykoľvek USA zaplatili, vyzbrojili a vycvičili palestínske milície, tak ich cieľom sa nestali teroristické skupiny, ale vždy Izraelčania. Prečo by sme si mali myslieť, že to tentoraz bude inak?

Tento plán by tiež ďalej vyžadoval, aby Izrael "ostro obmedzil protiteroristické operácie Izraelských obranných síl (IDF)." Bidenova administratíva inými slovami chce, aby sa Izrael prestal brániť a spoliehal na to, že palestínske vedenie a noví palestínski "commandos" pôjdu po teroristoch. Palestínski predstavitelia medzitým naďalej terorizmus oslavujú a navštevujú rodiny teroristov.

Bidenov plán by Izraelcom vzal právo na sebaobranu aj na prenasledovanie teroristov, ktorí by tak mohli zaútočiť vo vnútri Izraela a potom sa vrátiť do oblastí kontrolovaných Palestínskou samosprávou. Tam budú v bezpečí a miesto zatknutia budú oslavovaní.

Tento Bidenov plán tiež údajne "predpokladá rozmiestnenie zahraničných síl, vrátane vojenských síl USA na Západnom brehu Jordánu."

Toto usporiadanie by bolo politickou aj vojenskou nočnou morou.

Izrael , veľký zhruba ako Morava , by mal na svojich hraniciach palestínsku teroristickú armádu, dobre vycvičenú, dobre financovanú a "chránenú" superveľmocou.

Podľa tohto navrhovaného usporiadania na Západnom brehu Jordánu, by sa Izraelčania ocitli v nemožnej situácii. Keď by chceli odraziť prípadné teroristické útoky a zničiť odpaľovacie rampy útočníkov, tak by riskovali konfrontáciu s tam umiestnenými európskymi a americkými vojenskými jednotkami. Zahraničné jednotky, zamiešané medzi Palestínčanmi, by boli v podstate "ľudskými štítmi", ktoré by boli zámerne umiestnené do ohrozených miest, aby zabránili Izraelu v akejkoľvek akcii.

Okrem vytvorenia implicitnej aliancie, ktorá by potom musela byť navždy financovaná a predurčená na ďalší rast, by prítomnosť zahraničných jednotiek tiež vytvorila tlak na Izrael, aby kapituloval pred akýmikoľvek požiadavkami zúčastnených krajín. Ich prvou starosťou by pravdepodobne bola ochrana svojich jednotiek a vojenského vybavenia.

Bankrot USA bude zrejme zničujúci
USA: Na pozadí hystérie vo Washingtone kvôli hrozbe technického bankrotu USA Bidenove ratingy opäť klesli. V posledných prieskumoch ho podporuje menej ako 40% Američanov a dvom tretinám populácie sa nepáči Bidenova nominácia na druhé funkčné... Čítať ďalej
22 | 04 | 2023 | Ivan Mihale

Čo má teda Bidenova administratíva skutočne za lubom?

Medzinárodná vojenská prítomnosť na Západnom brehu Jordánu by rozhodne pomohla Palestínčanom a Izraelcom by zviazala ruky. Toto je, zdá sa, skutočný cieľ tohto šialeného plánu.

A čo je ešte horšie - kto vyberie tie "cudzie krajiny", ktorým bude umožnené vstúpiť na Západný breh Jordánu a spolupracovať s novými palestínskymi milíciami vycvičenými USA? Možno by si palestínske vedenie prialo, aby medzi týmito krajinami bol aj Irán, ktorý útočí proti Izraelu (napríklad tu , tu a tu ) a hrozí Izraelu genocídou už od islamskej revolúcie v roku 1979.

Alebo sa snáď USA pokúsia presvedčiť Palestínčanov, aby sa Západný breh Jordánu znovu spojil s Pásmom Gazy riadeným hnutím Hamas, ktoré je podporované Iránom, ako to vo svojej správe napísanej pre Brookings Institution odporučil nový zvláštny zástupca amerického ministerstva zahraničia pre palestínske záležitosti Hady Amr ?

Ďalší proxy spojenec Iránu pôsobiaci v Libanone – Hizballáh – sa vyhráža Izraelu už celé roky ( tu , tu , tu , tu a tu ).

Pre Izrael by bolo samovražedné dovoliť "cudzím silám", ktoré by sa mohli stať kedykoľvek nepriateľskými, aby sa usadili na okraji Jeruzalema. Prečo by mala zveriť akákoľvek krajina – obzvlášť taká malá, ako je Izrael – ochranu svojich hraníc do nespoľahlivých rúk niekoho iného? Urobilo by to Nemecko? Urobilo by to Francúzsko?

Palestínska samospráva nepotrebuje ďalšie " commandos ", aby ovládla početné ozbrojené skupiny operujúce v oblastiach pod jej kontrolou, najmä v mestách Dženín a Nábulus ležiacich v severnej časti Západného brehu Jordánu. Stačí, aby palestínske vedenie vydalo rozkaz zasiahnuť proti teroristom. Taký scenár však, ako Bidenova administratíva iste vie, neprichádza do úvahy, najmä keď sa súčasní palestínski lídri rozhodli stať na strane teroristov a ich rodín.

Palestínčania majú dostatok policajných a bezpečnostných síl na to, aby proti palestínskym ozbrojeným skupinám zasiahli. Ale oni pre odzbrojenie palestínskych teroristov nepohnú ani prstom a nebudú im brániť vo vykonávaní útokov proti izraelským vojakom a civilistom. Neurobia pre to nič – vôbec nič.

Abbás by v súlade s izraelsko-palestínskou dočasnou dohodou ( Oslo II ) z roku 1995 mal nariadiť svojim bezpečnostným silám zatočiť s ozbrojenými teroristickými skupinami, ale on odmieta taký rozkaz vydať.

Zrejme sa bojí, že ak by tak urobil, tak by sa jeho ľudia, ktorí na teroristov pozerajú ako na „hrdinov“, proti nemu vzbúrili, odsúdili ho ako „zradca“ a „kolaboranta“ s Izraelom a zabili by ho, tak ako sa to stalo egyptskému prezidentovi Anwarovi Sadatovi po tom, čo v roku 1979 podpísal mierovú zmluvu s Izraelom.

Palestínska samospráva nevyšle svoje bezpečnostné sily zatknúť palestínskych teroristov, pokiaľ títo teroristi nepredstavujú hrozbu pre Abbása a jeho spolupracovníkov.

Je to ten istý Abbás, ktorý už dlho oslavuje terorizmus a podnecuje nenávisť voči Izraelu. Je to ten istý Abbás, ktorý vypláca štedré odmeny Palestínčanom a ich rodinám, ktorí na Izraelčanov útočia prostredníctvom strelných zbraní, bômb a nožov v rámci dobre financovaného palestínskeho programu " Pay for Slay " (Platby za zabitie), ktorý vypláca odmeny za vraždenie Židov.

Prieskum verejnej mienky zverejnený v decembri 2022 Palestínskym centrom pre politiku a prieskumy ( PALPS ) zistil, že 72 % palestínskej verejnosti podporuje vytváranie ozbrojených skupín, ako je Leví brloh ( Lions' Den ) sídliace v Nábule.

79 % Palestínčanov uviedlo, že sú proti tomu, aby boli členovia týchto ozbrojených skupín nútení podriadiť sa bezpečnostným silám Palestínskej samosprávy (PS). Podľa prieskumu veľká väčšina (87 %) opýtaných uviedla , že PS nemá právo zatýkať členov ozbrojených skupín ani im brániť v vykonávaní útokov proti Izraelu.

Súdiac podľa ich činov sa tak palestínske bezpečnostné sily stali súčasťou problému, nie jeho riešením. Namiesto boja proti terorizmu nasledujú palestínske bezpečnostné sily svojich palestínskych lídrov a podporujú teroristov.

Abbásove bezpečnostné zložky už v minulosti ukázali, že dokážu byť tvrdé, ale iba proti ľudskoprávnym aktivistom, nie proti teroristom. Abbás využíva palestínske bezpečnostné sily proti svojim politickým rivalom a kritikom, ako bol napríklad aktivista za ľudské práva a otvorený kritik palestínskeho vedenia Nizar Banat. V roku 2021 vtrhli desiatky palestínskych policajtov do jeho domu a ubili ho na smrť.

Bidenova administratíva nepochybne vie, že vo svetle rastúcej podpory terorizmu medzi Palestínčanmi je smiešne predpokladať, že by sa akýkoľvek palestínsky vodca odvážil konať proti prianiam a náladám palestínskej verejnosti.

Títo noví „ commandos “, ktorých chce Bidenova administratíva vycvičiť a nasadiť na Západnom brehu Jordánu, sa nepochybne pripoja k svojim súdruhom v palestínskych bezpečnostných silách, budú s nimi oslavovať teroristov a dosť pravdepodobne im budú pomáhať v ďalšom vraždení Židov.

Namiesto vytvárania novej armády teroristov na Západnom brehu Jordánu by Bidenova administratíva mala jednoducho požadovať, aby Palestínčania dodržiavali dohody, ktoré s Izraelom podpísali.

Ak by si Bidenova administratíva skutočne priala, aby Palestínska samospráva udržala na uzde miestnych teroristov, tak by mohla jednoducho požadovať, aby Palestínčania dodržiavali článok XIV Dočasnej dohody o Západnom brehu Jordánu a Pásme Gazy (Oslo II), ktorý uvádza, že „na Západnom brehu Jordánu av pásme Gazy môžu pôsobiť iba Izraelské obranné sily a palestínska polícia a nesmú tam byť zakladané ani tam nesmú pôsobiť žiadne iné ozbrojené skupiny."

Bidenova administratíva by tiež mohla Palestínčanom pripomenúť článok XV tej istej dohody, ktorá uvádza, že "obe strany prijmú všetky opatrenia potrebné na to, aby zabránili teroristickým činom, zločinom a nepriateľstvu namiereným proti sebe navzájom, proti jednotlivcom spadajúcim pod právomoc druhej strany a proti ich majetku a podniknú proti páchateľom právne kroky."

Tento najnovší plán Bidenovej administratívy nezaistí bezpečnosť ani Izraelcom ani Palestínčanom. Kým bude Palestínska samospráva podporovať a oslavovať teroristov a podnecovať násilie proti Izraelu, tak vytvorenie novej ozbrojenej milície na Západnom brehu Jordánu terorizmus nezastaví.

Bidenova administratíva musí predovšetkým držať všetkých cudzích vojakov mimo tejto oblasti. Z cudzích vojakov by sa stali ľudské štíty slúžiace na ochranu teroristov pred oprávnenými protiútokmi.

Článok pôvodne publikovaný na Gatestone Institute.

Čína straší vo vesmíre
Čína vyvíja kybernetické zbrane, na zasiahnutie nepriateľských satelitov. Čína pripravuje kybernetické zbrane, aby získala kontrolu nad nepriateľskými satelitmi, čo by ich mohlo urobiť nepoužiteľnými na prenos dát alebo vojnový dohľad. Uvádza sa... Čítať ďalej
22 | 04 | 2023 | Milan Laca

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme