Matovič s Remišovou pália do Šimečku ako Nemci do Verdunu
28 | 03 | 2023 I Ivan Brožík

Jeden z najstručnejších statusov Igora Matoviča na sociálnej sieti znie - "Tak". O to väčší priestor však venuje Veronike Remišovej, ktorej traktát prevzal celý. Je zábavné sledovať, ako po sebe pália vlastníci povolených názorov s ich producentmi.

Veronika tentorau hľadá "novinársku etiku". nachádza však "barbarstvo na nezávislej žurnalistike". Kým ju však mainstream vynášal do neba, nešlo o žiadne barbarstvo.

Plná salva hneď na úvod

"V Denníku N traja hlavní redaktori – šéfredaktor M. Kostolný, M. Šimečka a M. Leško diskutujú a komentujú politiku na Slovensku. Okrem nakladania iným politikom, chvália v debatke stranu Progresívne Slovensko a Michala Šimečku – syna diskutujúceho M. Šimečku staršieho. Aký je fajn, ako je vyštudovaný, aké má pekné plagáty, aj dobrú košeľu...

Nuž ale na Slovensko neexistuje "normálne fungujúce mediálne prostredie", to vedia už roky všetci, Veronika až teraz

"V normálne fungujúcom mediálnom prostredí si neviem predstaviť, že by renomované denníky v zahraničí, ako napríklad Financial Times, Le Monde či El País, v ktorých platí novinársky kódex, dovolili, aby v ich redakcii otec predsedu nejakej politickej strany akýmkoľvek spôsobom komentoval politiku. Bolo by to považované za neodpustiteľný a hrubý konflikt záujmov a kritizovali by to všetky ostatné médiá v krajine." Argumentuje Remišová.

Ach tá závisť!

"V slovenských mediálnych podmienkach je to však nielen bežné, ale nik zo žurnalistickej obce sa proti tomu ani neohradí. Okrem PS a Hlasu v Denníku N všetci ostatní a nepohodlní politici, vrátane mňa, dostávajú permanentne tú najhoršiu nakladačku. Všetko je zlé, nič dobré sa nespravilo, ak sa v Nku aj objaví niekoho meno, tak len v súvislosti s kritikou. V poriadku, z konštruktívnej kritiky sa treba poučiť. Ale v réžii Denníka N to vyzerá skôr len na neférovú hru v prospech syna a jeho politickej strany (a ich vytúženého koaličného partnera Hlasu)." Pridáva trošku straníckej propagandy Veronika Remišová.

Tu neplatia nielen základné novinárske štandardy, ale ani tie základné politické - heuréka!

"Samozrejme, Denník N je súkromné médium, no ak základné novinárske štandardy u nich neplatia, nech nezavádzajú ľudí, že robia nezávislú a objektívnu žurnalistiku, ale na rovinu povedia, že sú stranícke ideologické noviny. To by bolo fér voči čitateľom a predplatiteľom." Končí svoj status na profile Igora Matoviča Veronika Remišová.

Nuž vieme, čo by bolo fér voči čitateľom na Slovensku, ale to sa ani od Matoviča, ani od Remišovej z ich statusov nikdy nedozvieme.

Mazurek - občania musia mať právo skontrolovať čistotu volebného procesu
Republika je odhodlaná zabrániť akémukoľvek falšovaniu volieb! "Proti akýmkoľvek pokusom prinášame zásadný návrh zákona!" vysvetľuje na sociálnej sieti Milan Mazurek. Píše, že do parlamentu Republika prišla s dôležitým návrhom zákona, ktorý by... Čítať ďalej
28 | 03 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme