Obrovské ukrajinské ľudské straty(VIDEO)
27 | 03 | 2023 I Milan Laca

Sunday Times: Ukrajinské ozbrojené sily strácajú počas bitky o Bachmut (Arťomovsk) až 200 vojakov denne.

Ukrajinská armáda denne stráca v bojoch o Bachmut (Arťomovsk) až 200 vojakov. Mesto bolo prakticky zrovnané so zemou, píšu noviny The Sunday Times.
Trump vie ako bleskovo skončiť vojnu
Trump sľúbil ukončiť vojnu na Ukrajine do 24 hodín. Bývalý americký prezident a pravdepodobný republikánsky kandidát na prezidenta Donald Trump, sľúbil svojim voličom ukončiť vojnu na Ukrajine do 24 hodín od zvolenia do druhého funkčného... Čítať ďalej
26 | 03 | 2023 | Milan Laca
Straty 
"Počas deviatich mesiacov bojov bolo mesto takmer úplne zničené.  90 percent jeho obyvateľov, to je 70 000 ľudí, utieklo. Ukrajinské jednotky denne strácajú 100-200 vojakov," píše sa v článku. Ťažké straty ozbrojených síl Ukrajiny môžu prinútiť kyjevský režim vzdať sa rozhodnutia pokračovať v boji o mesto.
Reportáž z okolia Bachmutu, ukrajinskí výsadkári bojujú
Boje
Ukrajinská pohraničná stráž zničila v Bachmute (Arťomovsku) najmenej 15 vojakov z ruských jednotiek „Wagner“. „Letecký prieskum pohraničnej stráže odhalil sústredenie vojakov - „Wagnerovcov“ v meste. Po odchode jednej zo skupín zistili,  (VIDEO) že nepriateľ sa sústreďuje v garážach. Po mínometnom ostreľovaní bola celá skupina zničená. Výsledkom bolo, že pohraničná stráž zabila najmenej 15 žoldnierov", vyhlásila Štátna pohraničná služba Ukrajiny.
O meste
Bachmut (Arťomovsk) sa nachádza severne od Gorlovky. Ide o dôležitý dopravný uzol pre zásobovanie ukrajinskej skupiny vojsk na Donbase. Už viac ako šesť mesiacov sa tam odohrávajú kruté boje. Podľa najnovších údajov ruské spojenecké sily obsadili asi 70 percent mesta. Podarilo sa im  prevziať kontrolu nad paľbou všetkých spevnených ciest. Rozbahnený terén vážne komplikuje zásobovanie a dopĺňanie munície pre Ozbrojené sily Ukrajiny.
OSN obviňuje z vojnových zločinov RUSKO AJ UKRAJINU!
Ruské aj ukrajinské ozbrojené sily boli v minulom roku Organizáciou Spojených národov obvinené z mučenia a popráv vojnových zajatcov. OSN uviedla, že takéto činy by mohli predstavovať vojnové zločiny, informuje americký portál Breitbart. Amnesty... Čítať ďalej
26 | 03 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme