Marec sa s nami rozlúči pravou zimou
27 | 03 | 2023 I Eka Balaskova

Zima, čo sa týka teplôt, bola relatívne mierna, zdá sa, že sa jej od nás veľmi nechce a rozhodla sa nám ukázať svoju silu ešte aj na prelome jarných mesiacov. Meteorológovia totiž na koniec mesiaca avizujú vietor a záveje.

Nárazový vietor by mal byť na celom území Slovenska, v južnej polovici meteorológovia na pondelok vydali výstrahy druhého stupňa. V severných oblastiach hrozia snehové jazyky a záveje, ktoré bude na horách vytvárať silný nárazový vietor.

Držte si klobúky

V niektorých okresoch Nitrianskeho, Košického, Trnavského a Prešovského kraja meteorológovia vyhlásili na pondelok, 27. 3. výstrahu druhého stupňa, ktorá v Bratislavskom kraji platí pre všetky okresy. Silný vietor by mohol dosiahnuť rýchlosť okolo 60 kilometrov za hodinu a v nározoch 85-95 kilometrov za hodinu.

Dolinková sa pustila do boja za zdravotníctvo! Čo to bude? GLOCK, WALTER či TOKAREV? (GALÉRIA)
Zuzana Dolinková a zbrane? To snáď ani nejde dohromady, veď právnička Dolinková, odborníčka na zdravotníctvo, pôsobí, ako krehká bytosť. Nie je síce taká éterická, ako jej blond kolegyňa Saková, no zbraň by ste v jej ruke rozhodne nečakali. A... Čítať ďalej
25 | 03 | 2023 | Eka Balašková

Na horách od 11-tej hodiny

Pre horské oblasti Banskobystrického, Žilinského a Prešovského kraja meteorológovia vydali výstrahy druhého stupňa pred vetrom.

"V polohách nad 1500 metrov sa očakáva výskyt silného vetra, ktorý dosiahne krátkodobo (v nárazoch) rýchlosť 135 až 160 kilometrov za hodinu a/alebo priemernú rýchlosť 90 až 105 kilometrov za hodinu, teda silnú až mohutnú víchricu,"informujú meteorológovia.

FOTO TASR - Veronika Mihaliková | Takéto zábery z ciest nám nehrozia, meteorológovia však varujú v horských oblastiach aj pred snehom

Na cestách pozor

V okresoch Čadca, Námestovo, Tvrdošín, Dolný Kubín, Liptovský Mikuláš, Poprad, Kežmarok a Stará Ľubovňa vydal SHMÚ na pondelok výstrahy pred závejmi a tvorbou snehových jazykov, preto je nutné opatrnosť zvýšiť na maximum.

Pozor! Z ministerstva vnútra vnútra posielajú uteráky! (VIDEO)
Od vraždy Daniela Tupého uplynulo už takmer 20 rokov, stáva sa z nej politická téma, ktorú živí policajný prezident, opozícia aj koalícia. Cez sociálne siete Denisa Saková obvinila policajného prezidenta z klamstva a hovorí, že to je na uterák.... Čítať ďalej
26 | 03 | 2023 | Eka Balaskova

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik