Dolinková sa pustila do boja za zdravotníctvo! Čo to bude? GLOCK, WALTER či TOKAREV? (GALÉRIA)
25 | 03 | 2023 I Eka Balašková

Zuzana Dolinková a zbrane? To snáď ani nejde dohromady, veď právnička Dolinková, odborníčka na zdravotníctvo, pôsobí, ako krehká bytosť. Nie je síce taká éterická, ako jej blond kolegyňa Saková, no zbraň by ste v jej ruke rozhodne nečakali.

A predsa, Dolinková (nezaradená poslankyňa, Hlas-SD) na sociálnej sieti ukázala fotky zo strelnice, na ktorých bola v netradičnom outfite. Športovú streľbu považuje za vynikajúcu formu, ako si „vyčistiť hlavu“ a odreagovať sa, pričom nevylučuje, že aj v budúcnosti sa na strelnici ukáže. Prečo však lodičky? A vôbec, kde Dolinková pôsobila pred tým, ako vstúpila do Hlasu?

Z konferencie ...
Z konferencie ...
Facebook / Zuzana Dolinková
...priamo na strelnicu!
...priamo na strelnicu!
Facebook / Zuzana Dolinková
So straníckymi kolegami Richardom Rašim a Erikom Tomášom
So straníckymi kolegami Richardom Rašim a Erikom Tomášom
Facebook / Zuzana Dolinková
Facebook / Zuzana Dolinková
Facebook / Zuzana Dolinková
Dolinková v časoch ZAP
Dolinková v časoch ZAP
FOTO TASR - Pavol Zachar
Z konferencie ...
...priamo na strelnicu!
So straníckymi kolegami Richardom Rašim a Erikom Tomášom
Dolinková v časoch ZAP
Zvedavá

"Na strelnici som bola zatiaľ trikrát. Profesionálne sa teda tomuto športu nevenujem. Bolo to zo zvedavosti a skôr relaxačne, pretože som si chcela vyskúšať, či vôbec dokážem trafiť terč,“skonštatovala Dolinková, ktorú prekvapilo, ako sa jej už na prvýkrát relatívne darilo.

Zbrojný pas si nevybaví

„Musím povedať, že sa mi páči na tom trpezlivosť a sústredenie. Trafiť terč a hlavne miesto, kde si zamierite, je naozaj náročné,“ myslí si Dolinková, podľa ktorej je športová streľba ideálny spôsob  odreagovania sa. Odmieta aj to, že by vlastnila zbrojný preukaz. Podľa jej slov šlo čisto len o rekreačnú záležitosť.

Dagmar Veškrnová Havlová oslavuje 70 (GALÉRIA)
Jej herecká kariéra odštartovala v roku 1974 postavou Dany z muzikálu Holky z porcelánu. Neskôr stvárnila množstvo postáv. Generácia 40+ si ju pamätá napríklad aj z filmov Chobotnice z druhého poschodia. Dagmar Havlová Veškrnová sa v stredu, 22.... Čítať ďalej
22 | 03 | 2023 | Eka Balašková

Strieľať možno ešte bude

„Tak ako vo všetkom, prax robí majstra a veľmi rada by som aj ďalej skúšala zlepšovať mierenie a triafanie na cieľ. Keď som tam bola, tak sa mi to veľmi páčilo a chytilo ma to za srdce,“ povedala poslankyňa.

Z konferencie na strelnicu

Kto videl Dolinkovej fotky na strelnici, mohol nadobudnúť dojem, že tam bola „omylom“ – veď keď idete na športovú streľbu, tak asi nemáte na sebe elegantný odev a lodičky. Lenže Dolinková sa na strelnici zastavila cestou z konferencie do televíznej diskusie.

„Na strelnicu som sa dostala pri presune do televíznej diskusie, preto tomu zodpovedá aj moje oblečenie, že som strieľala v šatách a v lodičkách, čo bolo možno pre tých ľudí, ktorí strieľali, dosť nezvyčajné a možnože až vtipné,“usmieva sa Dolinková.

Vyšetrovanie TRAGÉDIE na Zochovej je UKONČENÉ! Aký verdikt si vypočuje Dušan Dědeček?
Celé Slovensko zostalo otrasené, keď 2. októbra minulého roku hodinu pred polnocou opitý vodič plnou rýchlosťou vbehol na jednu z najfrekventovanejších zastávok MHD v Bratislave. Jeho jazda zabila päť mladých ľudí, študentov, ktorí z celého... Čítať ďalej
23 | 03 | 2023 | Diana Zaťková

Ako sa ocitla v politike

Ešte v septembri 2020 sa Dolinková stala prezidentkou Zväzu ambulantných poskytovateľov (ZAP).

"Mojím cieľom je aj prostredníctvom a tlakom ZAP-u trvať na zmene mechanizmu financovania zdravotníctva, pretože len týmto spôsobom môžeme nastaviť dostupnú a kvalitnú zdravotnú starostlivosť pre pacientov a motivovať našich zdravotníkov k tomu, aby ju poskytovali doma na Slovensku a súčasne motivovať tých, ktorí pracujú v zahraničí, aby sa vrátili," povedala vtedy Dolinková.

Do strany Hlas-SD vstúpila v júni 2021 po tom, ako sa 13 rokov venovala zdravotníckej legislatíve a právu v tejto oblasti.

„Som presvedčená o tom, že to, čo dnes v zdravotníctve nemáme, je čas. Sme po pandémii. Sme v čase, keď nám húfne zo Slovenska odchádzajú zdravotníci, sestry, lekári a naozaj nám hrozí, že sa nebude mať kto o nás postarať,"podotkla v tom čase Dolinková.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik