VOROBELOVÁ sa spýtala HEGERA na digitálne euro, ten reagoval "ZLÁTANINOU nič nehovoriacich fráz"
26 | 03 | 2023 I Ladislav Kováčik

Poslankyňa Národnej rady SR Slavěna Vorobelová na Facebooku napísala o tom, ako sa na parlamentnom výbore pre európske záležitosti spýtala dočasne povereného premiéra Eduarda Hegera na možnú kolíziu medzi cieľmi digitálneho eura a ústavným právom na hotovosť.

Vorobelová na úvod svojej otázky konštatovala, že Slovenská republika podporuje ciele digitálneho eura. Zaujímalo ju, čo konkrétne znamená táto formulácia a či to nebude v kolízii s tým, že v parlamente aktuálne prešla v prvom čítaní novela ústavy, ktorej účelom je zakotviť právo na hotovosť.

Vorobelová o odpovedi, ktorú od povereného premiéra dostala, napísala že to bola len „zlátanina nič nehovoriacich fráz a dohadov, ktoré už považujem za jeho bežnú pracovnú metódu“.

Konkrétnu odpoveď na moju otázku som v tom nenašla, z čoho usudzujem, že mi Heger odpovedať nevedel, pretože sám ani len netuší,“ myslí si Vorobelová. „A ako dokázal do odpovede na moju otázku zamotať aj jeho „demokratický“ obdiv ku komunistickej Číne je mi doteraz záhadou,“ napísala ďalej poslankyňa.

P.S.: Niekedy je lepšie radšej mlčať,“ uzatvorila svoj príspevok Vorobelová.

Poslankyňa k svojmu príspevku priložila aj videozáznam z rokovania výboru, ktoré obsahuje veľmi nekonkrétnu a zamotanú odpoveď Eduarda Hegera na jej otázku. Heger pri presadzovaní digitálneho eura argumentoval napríklad bojom proti praniu špinavých peňazí. „To je veľká výhoda pri tom, aby ste vedeli bojovať proti praniu špinavých peňazí. Ale hlavne tam ide o to, aby tie platby boli instantné, aby boli rýchle a toto je aj dôvod, prečo to digitálne euro má význam,“ hovorí vo videu Heger.

Heger ďalej vo svojej odpovedi argumentoval aj tým, že digitálnu menu má už značne rozvinutú Čína. „Digitálne euro je dôležité na to, aby sme dobehli vlastne Čínu a nepripravili sa o biznis, pretože ak by sme sa pripravili o tento biznis, tak by naši podnikatelia boli ohrození,“ vyjadril sa ďalej Heger k otázke poslankyne.

PRIESKUM Dôvera vo vládu a parlament je HISTORICKY NAJNIŽŠIA!
Z národného prieskumu Eurobarometer, ktorí robili na vzorke 1 004 ľudí, vyplýva, že dôvera v slovenskú vládu a parlament je historicky najnižšia. Slováci hodnotia situáciu v krajine ako zlú. V dôvere k EÚ sa dostávame na spodok rebríčka,... Čítať ďalej
25 | 03 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik