V sobotu sa v Karlovej Vsi uskutoční stredoveký festival
25 | 03 | 2023 I Diana Zaťková

V sobotu sa v Karlovej Vsi v Bratislave uskutoční druhý ročník stredovekého festivalu Karlsdorf Platz. Program má byť plný historických remesiel, rytierov a napínavých súbojov. Vstup je voľný. Informoval o tom hovorca mestskej časti Branislav Heldes.

Festival má prebiehať v Karloveskom centre kultúry a priľahlom parčíku. Jeho súčasťou bude detské predstavenie Rytier Bajaja od Teátro Neline, po ňom prídu na rad súboje ľahkoodencov, ťažkoodencov a trojíc.

"Deti sa budú môcť povoziť na stredovekom kolotoči, pozrieť sa, ako sa razili mince, vyskúšať si lukostreľbu, navštíviť kováčsku dielňu, bylinkárku či stredovekú kuchyňu," priblížil Heldes. 

Karlsdorf Platz nebude len o rytieroch!

Bude aj o dobovej atmosfére a tradíciách. O hudobnú zložku sa postará a pre dobrú náladu zahrá skupina Páni času. Svoje majstrovstvo predvedú o 15.30 h., informuje Karlova Ves na svojich stránkach.

Páni času, foto: FB/Karlova Ves

Páni času pochádzajú z Nitry. Ich názov napovedá, že v hudbe sa radi vracajú v čase. Ich repertoár by sa dal zadeliť do troch hlavných oblastí: svojsky spracované slovenské tradičné piesne, stredoveké melódie a keltský folk. Toto zoskupenie spolu hráva od roku 2013 a okrem slovenských koncertov a menších festivalov účinkovalo aj v Čechách, Poľsku a Taliansku. 

Nohavica mieri na Slovensko pomôcť! A JE ZLE
Týždeň po tom, čo historickú Banskú Štiavnicu zasiahol rozsiahly požiar a zničil niekoľko historických budov, ktoré sú zapísané na zozname Svetového dedičstva UNESCO, sa mnohí Česi snažia slovenskému mestu pomôcť a k jeho obnove sa chcú pripojiť aj... Čítať ďalej
25 | 03 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik