Šéfkuchár Pohlreich - "do blázinca s nimi"
24 | 03 | 2023 I Ivan Brožík

„Do blázinca!“ Zdeněk Pohlreich rozdupal v rozhovore pre VOX TV EÚ, dnešnú "angažovanú"mládež a mnohých ďalších. Do blázinca treba podľa neho zavrieť napríklad aj eurokomisára Timmermansa, ktorý presadzuje zákaz spaľovacích motorov, povedal v šou Petra Kubelíka na VOX TV šéfkuchár a podnikateľ Zdeněk Pohlreich. Text prevzali parlamentnilisty.cz.

"Všetci tí mladí, ktorým reálne hrozí, že sa toho zákazu dožijú, doma sedia a modlia sa po večeroch a sú po * ratí strachom, že sa to bude musieť implementovať," povedal Pohlreich. Mládež vraj opäť prepadla socializmu a tí starší sa nedokážu brániť. „Navrchu je to zelené a vo vnútri červené a to presne vystihuje to, čo sa tu deje,“ upresnil Pohlreich.

Keď začne Pohlreich o politike

"Idey, že sa budú mať všetci dobre, sú všadeprítomné a do vývoja spoločnosti hovoria ľudia, ktorí nemajú vlastné zaužívané skúsenosti so socializmom, zdôraznill známy kuchár.

„Oni si myslia, že by to stálo ešte za jeden pokus, pretože nevedia, ako sa to končí a odmietajú sa poučiť z historickej skúsenosti. To je dnes vidieť na každom kroku,“ tvrdí Pohlreich s tým, že ľudia majú pocit, že keď je niečo nové, automaticky to znamená, že je to lepšie a že je to logický vývoj.

Starší sú bezbranní voči hlúposti spoločnosti

„Keď máš dvadsať a nie si ľavičiar, tak si divný a keď máš štyridsať a ešte stále si ľavičiar, tak si blbý. To platilo vždy. Prečo to teraz viac začína vyliezať na povrch je preto, že staršia generácia sa nástupu nových vecí nevie brániť,“ dodáva známy kuchár s tým, že mladšia generácia má voči tej staršej veľký náskok v používaní moderných technológií.

Navyše existuje podľa Pohlreicha veľké množstvo médií, ktoré sú ochotné túto „plamennú myšlienku“ šíriť.

Spoločnosť scvokárila

„V samotnom zárodku musí ale nutne byť pomätenie mysle a predstava rozdávania z cudzieho,“ myslí si Pohlreich a dodáva na adresu politikov a propagátorov nových myšlienok, že sa im dobre chytračí, keď má človek istý stály príjem.

O cudzom sa podľa Zdeňka Polreicha vždy rozhoduje lepšie a navyše tieto nové nápady so sebou nenesú žiadnu zodpovednosť.

Tie hlasy silnejú

„Navrch je to zelené a vo vnútri červené a to presne vystihuje to, čo sa tu deje,“ dodáva Pohlreich s tým, že stále ale nie je taký skeptik, aby si myslel, že sa to deje väčšinovo.

„Ale tie hlasy silnejú a nápady sú čím ďalej šialenejšie. Mne to asi môže byť jedno, ja sa toho nedožijem, ale jasné je, že to celé pripomína báseň Dedova misa,“ narážal Zdeněk Pohlreich na známe dielo Jana Nerudu, ktoré možno vyložiť ako alegóriu na život spoločnosti a ktoré okrem iného opisuje, ako sa naše deti správajú k nám, ovplyvňuje zase ich deti, ktoré tieto skúsenosti aplikujú ďalej.

Došlo ale aj na konkrétnu a aktuálnu politickú tému

Tou je zákaz spaľovacích motorov, ktorý sa EÚ snaží presadiť od polovice 30. rokov tohto storočia. „To je jedna z najodpornejších vecí, ktorú som v poslednom čase videl v televízii,“ nebral si servítku pred ústa známy kuchár a dodal, že v súčasnom svete víťazí ideológia nad zdravým rozumom.

Najväčšia finančná injekcia od MMF pre Ukrajinu doteraz!

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik