Nezabudneme, nesmieme!
24 | 03 | 2023 I Ivan Brožík

"NEZABUDNEME - 24. VÝROČIE ZAČIATKU AGRESIE USA A NATO PROTI SRBSKU!" začína svoj spomienkový text na sociálnej sieti podpredsedníčka SNS Dagmar Kramplová. Jej pripomienku tragickej udalosti, ale aj postoj zúčastnených uverejňujeme v plnom znení.

"Dnes je to presne 24 rokov od začiatku agresie USA a NATO. Dňa 24. marca 1999 v čase približne okolo 20:00 bol ten čas, kedy lietadlá USA a NATO prekročili vzdušné hranice Zväzovej republiky Juhoslávia a krátko po 20:00 začali Srbov a Čiernohorcov bombardovať. USA a NATO týmto činom ako prví porušili medzinárodné právo a záväzky vyplývajúce z Charty OSN, čím trvalo uvrhli svet a medzinárodné vzťahy do stavu, kde neplatia žiadne práva a ani žiadne povinnosti, ale len právo bezohľadnosti a právo silnejšieho!"

Obetiam môže byť následný alibizmus ukradnutý

Nemenej vážne boli pritom ľudské a materiálne škody, ktoré USA a NATO Srbom a Čiernohorcom spôsobili. Materiálne škody sa dodnes počítajú v miliardových výškach, ešte horšie sú však škody na zdraví ľudí, ktorí boli bombardovaní strelami s ochudobneným uránom. Hoci USA a NATO alibisticky tvrdia, že ochudobnený urán nespôsobuje trvalé následky a nie je zdrojom kontaminácie, vojakom NATO pôsobiacim v rámci misie KFOR zakázali dotýkať sa zničenej vojenskej techniky, ktorá bola zničená bombardovaním. Je potom vrcholom akéhokoľvek cynizmu, ak na zničenej technike vojaci NATO nechajú hrať sa malé deti, ale sami sa jej z obavy o svoje zdravie nedotknú. V Srbsku sú dodnes dokumentované následky použitia striel s ochudobneným uránom a je predpoklad, že mnoho druhov rakoviny je následkom bombardovania ochudobneným uránom v roku 1999.

Zahynuli aj Slováci

Nemenej dôležitým faktom je, že v čase bombarovania zahynuli aj Slováci - naši krajania žijúci v Srbsku. Ako napríklad Ján Kukučka, vojak základnej vojenskej služby, ktorý čestne plnil svoju povinnosť voči Juhoslavii - štátu, kde sa narodil a ktorého bol občanom, a ktorý v roku 1999 zahynul následkom bombardovania krajiny armádami NATO.

Ak vám teda začnú rôzni liberálni extrémisti a samozvaní Demokrati niečo tárať o demokracii, treba ich okamžite uzemniť - títo ľudia nemajú žiadne, ani najmenšie právo rozprávať niečo o medzinárodnom práve, ľudských právach či akejkoľvek agresii. Pretože prví, ktorí si namočili ruky do krvi ľudí, bol práve v roku 1999 ich veľký vzor USA a jeho podriadená organizácia NATO.

ZA MIER! ZA SLOVENSKO!"

Uzatvára svoju spomienku na tragickú svetovú udalosť Dagmar Kramplová.

EÚ - ako dobre využiť mierový fond - kúpime náboje pre Kyjev
Summit EÚ prisľúbil Ukrajine 1 milión nábojov a rakiet zem-zem. Lídri EÚ vyhlásili, že budú naďalej poskytovať Kyjevu všetky druhy pomoci. Dáme radi Summit EÚ potvrdil prísľub poskytnúť Ukrajine 1 milión nábojov, ako aj rakety zem-zem, ak o to... Čítať ďalej
24 | 03 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik