Právnička Laššáková sa teší: Konečne niečo osviežujúce!
24 | 03 | 2023 I Eka Balaskova

Po „lebo Putin“ a „lebo Fico“ tu máme konečne niečo nové, teší sa právnička Judita Laššáková, všímajúc si debakel Martina Klusa v Bruseli. Vzápätí však dodáva, že tu máme „lebo Sulík“ a pýta sa, či nám má takýto prístup ísť príkladom.

Za európskeho auditora nechcel Martina Klusa nik z výboru EP pre kontrolu rozpočtu. Martin Klus sa však bráni, že nešlo o neho, ale o predvolebnú kampaň SaS, ktorú preniesla na európsku pôdu. Judita Laššáková však Klusovi vyčíta, že ak by to aj Sulík „vybavil“, tak asi vedel prečo. O to horšie, že Klusovo vystúpenie urobilo hanbu celému Slovensku, čo zrejme pochopila aj prezidentka. Tá požiadala povereného predsedu vlády, aby stiahol nomináciu Martina Klusa.

Pod studenou sprchou

Výbor Európskeho parlamentu (EP) pre kontrolu rozpočtu v stredu (22. 3.) odporučil plénu neschváliť slovenského kandidáta Martina Klusa za člena EDA. Po vypočutí Klusa hlasovalo proti nemu 20 členov výboru, pričom nikto nehlasoval za a traja členovia sa hlasovania zdržali.

“Som v šoku, čo sa na výbore udialo. Evidentne nešlo o kandidáta, ale presun špinavej predvolebnej národnej politiky do Európskeho parlamentu. Viacerí poslanci sa za mnou po vypočutí zastavili, aby som to nebral osobne, že taká bola politická dohoda a niektorí mi dokonca navrhli, aby som v kandidatúre ďalej pokračoval. Že sa im vypočutie aj dotazník páčili,”reagoval Klus.

Fotokoláž HD (via TASR) | Martin Klus

Klus začal s otužovaním, Europarlament ho riadne schladil
Výbor Európskeho parlamentu pre kontrolu rozpočtu neodporúča Klusa za člena EDA, informuje agentúra TA SR. Slovenská politická korupcia tak očividne neprerazil štátne hranice slovenskej republiky. Výbor Európskeho parlamentu pre kontrolu rozpočtu... Čítať ďalej
22 | 03 | 2023 | Ivan Brožík

Čia je to vizitka?

„Pán Klus nespĺňa podmienky dané zmluvou, „získa“ 20 hlasov proti z 23, a namiesto pokorného stiahnutia svojej kandidatúry, vinu zvalí na Sulíka? Ak by aj bola pravda, že Sulík "vybavil" neodporúčanie pre post auditora v EÚ, aj tak by sa pán Klus mal zamyslieť nad sebou! Sulík nenaklamal, Sulíkovi stačilo iba opísať to, aké stopy pán kandidát po sebe zanechal,“pripomína Laššáková Klusovo pôsobenie a dodáva, že hlasovanie nie je Sulíkova, ale Klusova vizitka.

Prezidentkina žiadosť

Prezidentka SR Zuzana Čaputová požiadala dočasne povereného premiéra Eduarda Hegera, aby vláda stiahla nomináciu poslanca Národnej rady SR Martina Klusa na kandidáta za člena Európskeho dvora audítorov (EDA). TASR o tom informoval hovorca prezidentky Martin Strižinec.

Obrovskú hanbu pre Slovensko už citlivo vníma aj Čaputová: Žiada stiahnutie nominácie Klusa!
Prezidentka požiadala premiéra, aby vláda stiahla nomináciu Martina Klusa. Prezidentka SR Zuzana Čaputová požiadala dočasne povereného premiéra Eduarda Hegera, aby vláda stiahla nomináciu poslanca Národnej rady SR Martina Klusa na kandidáta za... Čítať ďalej
23 | 03 | 2023 | Diana Zaťková

Hanba nie len pre Klusa

„Horšie je, že do tejto hanby vťahujete aj Slovensko. Politický talent storočia, Zuzana Čaputová žiada... To ako fakt?!?!?!,“  uzatvára Laššáková.

foto: TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik