Obrovskú hanbu pre Slovensko už citlivo vníma aj Čaputová: Žiada stiahnutie nominácie Klusa!
23 | 03 | 2023 I Diana Zaťková

Prezidentka požiadala premiéra, aby vláda stiahla nomináciu Martina Klusa.

Prezidentka SR Zuzana Čaputová požiadala dočasne povereného premiéra Eduarda Hegera, aby vláda stiahla nomináciu poslanca Národnej rady SR Martina Klusa na kandidáta za člena Európskeho dvora audítorov (EDA). TASR o tom informoval hovorca prezidentky Martin Strižinec.

"Na možné reputačné riziká pre Slovensko prezidentka upozornila premiéra vopred, hoci vláda na schválenie nominácie nepotrebovala prezidentkin súhlas," uviedol Strižinec.

Martin Klus nerobí hanbu len sebe. Vyrobil obrovskú hanbu aj Slovensku!

"Kandidát vlády SR (áno, ešte taká inštitúcia existuje) Martin Klus vytvoril jeden z európskych rekordov. Nezískal ani jeden jediný hlas vo výbore Európskeho parlamentu pre svoju kandidatúru na člena Európskeho dvora audítorov. Dvadsať poslancov hlasovalo proti," upozornil vo svojom statuse exminister školstva Juraj Draxler.

Podľa politika by to bolo pochopiteľné, ak by Klus napríklad patril medzi veľkých kritikov európskych inštitúcií. "Ale to ani zďaleka. Zúfalo sa snažil získať flek, na ktorom sa v hrubom zarába 25 tisíc eur mesačne. Jeden z najslávnejších slovenských plagiátorov pre to dokonca urobil politický obchod s Oľano na účet svojej domovskej SaS. Ale pre získanie tohto miesta treba vyzerať aspoň vzdialene odborne," pripomína Draxler.

Martin Klus. Foto: tasr

Nepomohlo. Klus je podľa exministra taký neschopný, že nedokázal presvedčiť jediného europoslanca. "Ale zato dokázal byť vo vláde OĽaNO dva a pol roka štátnym tajomníkom ministerstva zahraničných vecí. Asi nič viac už netreba povedať. (Teraz je tam ešte väčší... einstein. Stančík z OĽaNO.) Táto vláda je taká tragikomická, že to naozaj v histórii Slovenska nemá obdobu," uzavrel Draxler.

Výbor Európskeho parlamentu (EP) pre kontrolu rozpočtu v stredu (22. 3.) odporučil plénu neschváliť slovenského kandidáta Martina Klusa za člena EDA. Po vypočutí Klusa hlasovalo proti nemu 20 členov výboru, pričom nikto nehlasoval za a traja členovia sa hlasovania zdržali.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

 

Klus začal s otužovaním, Europarlament ho riadne schladil
Výbor Európskeho parlamentu pre kontrolu rozpočtu neodporúča Klusa za člena EDA, informuje agentúra TA SR. Slovenská politická korupcia tak očividne neprerazil štátne hranice slovenskej republiky. Výbor Európskeho parlamentu pre kontrolu rozpočtu... Čítať ďalej
22 | 03 | 2023 | Ivan Brožík

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik