Scholz pomáha zatĺkať sabotáž?
22 | 03 | 2023 I Milan Laca

Scholz od jesene pomáha USA skrývať údaje o sabotáži na  Nord Stream.

Od jesene nemecký kancelár Olaf Scholz podporuje pokusy Washingtonu utajiť informácie o výbuchoch na plynovode Nord Stream, Vyhlásil  americký novinár Seymour Hersh, s odvolaním sa na zdroj.
Vedel o tom?
Otázkou dnes, podľa neho zostáva, či nemecký kncelár o sabotáži vopred vedel. Napriek tomu je nejakým spôsobom zapojený do pokusov Spojených štátov zatajiť informácie, zdôraznil novinár. „V tomto bode je potrebné poznamenať, že kancelár Scholz bol od minulej jesene jasne zapletený do podpory zakrývania operácie Bidenovej administratívy v Baltskom mori,“ napísal  Hersh v článku  na platforme Substack. 
Chceli dostať Rusko na kolená a sami padajú na hubu
Táto chyba vyjde USA veľmi draho. Rusko sa im nepodarilo dostať do sankčnej izolácie. Pritom, vedľajším, no veľmi vážnym efektom tejto úpornej snahy Washingtonu je, že USA si pod sebou samé rúcajú piedestál svetového hegemóna. Všíma si to srbský... Čítať ďalej
22 | 03 | 2023 | Ivan Brožík
Čo sa udialo
Hersh pripomenul, že začiatkom marca nemecký kancelár navštívil USA. Jeho cesta zahŕňala len dve verejné podujatia a ani Scholz, ani americký prezident Joe Biden neorganizovali tlačové konferencie s otázkami novinárov. Ako však poznamenal Hersh, neskôr sa hovorilo o 80-minútovom stretnutí oboch lídrov, na ktorom sa väčšinou nezúčastnili ani asistenti. Po rozhovore už nenasledovali žiadne oficiálne vyjadrenia, ale podľa zdroja s prístupom k diplomatickým informáciám, išlo o „odhalenie témy plynovodov“.
Čo bolo potom
Hersh spresnil, že po stretnutí lídrov oboch krajín dostala CIA pokyn pripraviť spolu s nemeckou rozviedkou krytie, ktoré by americkej a nemeckej tlači poskytlo alternatívnu verziu udalostí na Nord Stream. Ako vyhlásil autor, Biden urobil hlúpe rozhodnutie sabotovať a teraz je nútený o tom klamať.
Nová verzia
Podľa nositeľa Pulitzerovej ceny Seymoura Hersha, sabotáž zinscenovali Spojené štáty s pomocou spojencov z NATO. V lete, počas cvičenia Baltops americkí potápači podmínovali plynovody a o tri mesiace neskôr Nóri odpálili výbušné zariadenia. Začiatkom marca informoval denník The New York Times o spravodajských údajoch, podľa ktorých za útokom na Nord Stream stála istá proukrajinská skupina, ktorej plány nemuselo kyjevské vedenie nevyhnutne poznať.  
 
Keď Ukrajina prehrá, nastúpi Poľsko!
Varšava označila príčinu začatia vojny s Ruskom. Poľský veľvyslanec vo Francúzsku Rosciszewski: Varšava vstúpi do konfliktu, ak bude Kyjev porazený. Nemajú inú možnosť Ak sa kyjevskej vláde nepodarí ubrániť nezávislosť na bojisku, potom sa... Čítať ďalej
20 | 03 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme