Generál Viktorín o proukrajinskom pochlebovaní
22 | 03 | 2023 I Eka Balašková

Generál Jozef Viktorín (hnutie Republika) dlhodobo kritizuje prúdenie našej vojenskej techniky a totálnu demilitarizáciu Ozbrojených síl (OS) SR tými, ktorí by sa mali starať o presný opak – aby bola naša bezpečnosť v týchto časoch chránená.

Viktorínovi sa nepáči ani zavádzajúce tvrdenie povereného premiéra Hegera (Demokrati) o ochrane spojencov. Čím viac budeme poslušnejší, tým bude ľahšie manipulovať nami. Viktorín si všíma aj prehlásenia ministra obrany Jaroslava Naďa (Demokrati). Ten pri príležitosti cvičenia NATO na Lešti hovoril o Rusku ako o nebezpečnom nepriateľovi. Viktorín mu oponuje a za najväčšie nebezpečenstvo pre Slovensko označuje práve konanie odvolaného ministra Naďa.

Chvália, lebo viac, než poslúchame

Generál Viktorín radí poverenému premiérovi, aby o strojoch MIG-29 už nehovoril, lebo o tom nič nevie.

„Aj argumentácia „spojenci nám pomôžu“ je tak zavádzajúca ako Váš premiérsky výkon. Znížili ste bojaschopnosť OS SR a úplne odstavili vzdušné sily od povinnosti, ktoré plniť majú. S tým „demokratom“ Naďom ozaj naviac nemáte. Len platí staré známe, že človeka všetko dobehne,“ upozorňuje Viktorín.

PRÁVNA ANALÝZA: Prečo nemohla vláda SR legálne darovať MiG-y Ukrajine
Sudca Krajského súdu v Bratislave Peter Šamko uverejnil na portále Právne Listy právnu analýzu právomocí vlády Slovenskej republiky, ktorá bola v zmysle čl. 115 ods. 1 a 3 Ústavy Slovenskej republiky prezidentom Slovenskej republiky odvolaná a... Čítať ďalej
22 | 03 | 2023 | Diana Zaťková

Čo by teda malo dobehnúť Slovensko?

„Aj táto proukrajinská politika a pochlebovanie tým, ktorí sa Vám za chrbtom smejú. Čím viac budete robiť proti občanom, tým viac Vás tí „spojenci“ budú chváliť. Na toto ste ešte neprišli? Slabé Slovensko totiž vytvára pre nich väčší priestor na ekonomickú manipuláciu s našimi občanmi,“školí Viktorín premiéra.

Zdroj foto: TASR | Jaro Naď a Eduard Heger

Slovenský štít na Lešti

V týchto dňoch na Lešti prebieha už tradičné mnohonárodné cvičenie NATO, ktoré je zamerané na plnenie článku 5 Severoatlantickej aliancie. Poverený minister Jaroslav Naď hovoril o Rusku ako hrozbe a celý jeho prejav sa niesol v zmysle oslavy sily spojenectva v rámci NATO.

„Vladimírovi Putinovi sa tak podarilo dať nás dokopy, že tá spolupráca a tá súdržnosť je úplne zrejmá. Nemám ani milimetrovú pochybnosť o tom, že by NATO neobránilo všetkých svojich členov v prípade toho, že by sa rozhodol Vladimír Putin urobiť ďalší nezmysel vo svojom živote a napadnúť ďalšiu krajinu, v tomto prípade krajinu Severoatlantickej aliancie,“ pripomenul poverený minister obrany.

Poverený veliteľ Zemegule nepochybuje
V týchto dňoch sa na Lešti koná tradičné mnohonárodné cvičenie, ktoré má za úlohu zdokonaliť koordináciu síl NATO v prípade napadnutia z vonku. Naď (Demokrati) nepochybuje, kto by mal byť tým agresorom – vidí ho v Ruskej federácii. Poverený... Čítať ďalej
22 | 03 | 2023 | Eka Balaskova

Kto je hrozbou pre Slovensko

Viktorín poznamenáva, že od Naďa sme sa o Rusku dozvedeli, že je hrozbou.

„Tu chcem podotknúť, že bez ohľadu na prebiehajúce cvičenie, hrozbou pre bezpečnosť Slovenska a občanov ste Vy! Vy totiž nebudujete spôsobilosti OS SR a Vy ich znižujete. Na dennej báze. Nechváľte sa tým, čo bude, ale tým čo je. A tu konštatujem, že po Vás je a žiaľ bude iba veľká nula,“myslí si generál Viktorín.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme