DANKO: Pavel a Čaputová nehája záujmy svojich štátov, ale svojich sponzorov spoza oceánu!
23 | 03 | 2023 I Ladislav Kováčik

Predseda Slovenskej národnej strany (SNS) Andrej Danko v rozhovore pre Hlavný denník hovorí o tom, ako podľa neho počas pandémie covidu-19 dochádzalo na Slovensku k bezprecedentnému zneužívaniu moci, o hrozbe prepadnutia peňazí z eurofondov na zdravotníctvo, ako aj o diskusii v televízii TA3 na tému Ukrajiny, ktorej sa pred časom zúčastnil.

HD: Aký je zmysel Vášho úsilia o spojenie menších strán na kandidátke SNS? Je možné, že na kandidátke SNS sa ešte objavia aj zástupcovia niektorej inej strany ako Slovenský Patriot, Národná koalícia a Komunistická strana Slovenska, s ktorými aktuálne rokujete? Pokiaľ ide o Váš úmysel s predvolebnou spoluprácou Smeru-SD, Hlasu-SD a SNS, je táto možnosť ešte stále v hre?

SNS mala ambíciu vytvoriť už pred voľbami spoluprácu so stranami Smer - SD a Hlas - SD tak, aby ľudia jasne vedeli, že ani Smer - SD ani Hlas - SD nechce spolupracovať so zúčastnenými stranami, ktoré vládnu. Peter Pellegrini takéto debaty ignoruje. Vzhľadom na uvedené, SNS oslovila všetky menšie politické strany pod 5 percent, aby neprepadol žiaden hlas vo voľbách, pretože najbližšie voľby budú rozhodovať o budúcnosti Slovenskej republiky. Ak sa nezostaví vláda tak ako je v Poľsku alebo v Maďarsku, tak slovenskí občania ešte viac.

HD: Je nejaká strana, s ktorou úplne vylučujete povolebnú spoluprácu?

Budeme sa snažiť spolupracovať s každým, kto bude chrániť Slovensko.

HD: Ako vnímate nové liberálne projekty ako sú strana Modrí – Európske Slovensko, Jablko či Demokrati? Majú tieto subjekty vážnejšiu šancu uspieť vo voľbách?

Liberálne projekty ako Modrí - európske Slovensko, Jablko a Demokrati je zbytočné komunikovať. Nech si robia liberálne strany svoju politiku a nech sa drobia. My by sme sa mali naľavo ako strany spojiť na národnom, kresťanskom a sociálnom pilieri.

HD: Čo si myslíte o tom, že ministerstvo zdravotníctva je aktuálne prakticky bez vedenia, keďže poverený vedením je premiér Eduard Heger a nový štátny tajomník Michal Palkovič je stále na dovolenke v Mexiku? (Pozn. red.: Taký bol stav v čase, kedy boli odoslané otázky pre A. Danka.)

Ministerstvu zdravotníctva hrozí prepadnutie eurofondových peňazí vo výške viac ako 1 a pol miliardy eur. To je vizitka práce Hegera a neschopnosti jeho vlády. Odchádzajúci minister Lengvarský len potvrdil, že mu išlo len účelové a záujmové veci. Svoju misiu Lengvarský splnil a tak zo zdravotníctva odišiel. Je hanbou, že Čaputová nemenuje úradnícku vládu. Ak by to urobila, tak Heger nemusel byť ministrom aj predsedom vlády, ministrom 2 rezortov.

HD: Čo si myslíte o kauze údajnej korupcie a rodinkárstva na Slovenskom pozemkovom fonde, na ktorú v poslednom čase poukázali strany Smer a Hlas?

To čo sa deje na Slovenskom pozemkovom fonde je len dôkazom, na ktoré existuje krásne porekadlo „vodu kážu a víno pijú“.

Tri programové priority, s ktorými ide SNS do volieb. Ktoré sú to?
Slovenská národná strana do volieb nejde len s ideou spájania strán s kresťanským, národným a sociálnym základom. Andrej Danko predstavil tri programové priority, s ktorými ide SNS do volieb. Podľa Danka je nutné, aby na Slovensko v októbri po... Čítať ďalej
21 | 03 | 2023 | Eka Balaskova

HD: Aké sú Vaše dojmy z nedávnej diskusie na TA3 k téme vojny na Ukrajine, ktorej ste sa zúčastnili? Máte pocit, že mainstream dáva dosť priestoru stranám orientovaným inak než liberálne, vrátane SNS?

V prvom rade chcem poďakovať TA3 za to, že sme vôbec mohli o tej téme diskutovať. Nebol som v TA3 veľmi dlhé obdobie. Bol som v šoku, že oproti nám postavili zamestnancov Globsecu. A to som ešte nevedel, že aj dievčina, ktorá sa tam prezentovala ako neutrálna Ukrajinka, ktorá dlhé roky žije na Slovensku, tak pracuje s Globsecom. Išlo o čistú manipuláciu. Každý, kto rozumie politike, vie, že chcú vyviezť staré sovietske zbrane na Ukrajinu, aby sme museli kupovať nové nemecké a americké. Takže Globsec si len plní svoju misiu, aby mal nových sponzorov na svojich konferenciách. 

HD: Okrem parlamentných volieb sa pomaly blížia aj tie prezidentské. Kto by mal byť kandidátom na prezidenta, koho by bola SNS ochotná podporiť? Ako hodnotíte funkčné obdobie prezidentky Zuzany Čaputovej? Aký máte názor na nastupujúceho prezidenta Českej republiky Petra Pavla? Ovplyvní osoba nového prezidenta budúcu podobu česko-slovenských vzťahov?

Prezidentské voľby neriešime, ale veríme, že Slováci už nezvolia Zuzanu Čaputovú. Osoba Petra Pavla je rovnako ako Zuzana Čaputová financovaná zo západných zdrojov. Petr Pavel mal dokonca tých istých marketérov a poradcov ako Zuzana Čaputová. Čo je zrejmé, že ani Petr Pavel ani Zuzana Čaputová nehája záujmy svojho štátu, ale záujmy svojich sponzorov spoza oceánu. Žiaľbohu, Slováci ani Česi nepochopili, že si majú vybrať človeka, ktorý vie zdokladovať každé euro svojej kampane a nie je poskokom západných štátov.

HD: Čo si myslíte o kroku Generálnej prokuratúry, ktorá začala trestné stíhanie vo veci trestných činov marenia úlohy verejným činiteľom a všeobecného ohrozenia v súvislosti s manažmentom pandémie covid-19?

Kroky Generálnej prokuratúry k vyšetrovaniu veci okolo Covidu - 19 vítame, pretože sa jednalo o bezprecedentné zneužívanie moci. Ľuďom boli posúvané klamlivé informácie. Ľudia boli nútení do očkovania napriek tomu, že nebola preukázaná jeho účinnosť. Nehovoriac o tom, že sme jediným štátom, kde sme sa museli testovať a je dobré, aby generálna prokuratúra jasne preverila konanie zodpovedných osôb, či urobili všetko preto, aby nedošlo k poškodeniu zdravia občanov. Ak niektorí ľudia zomierali zbytočne na základe neuvážených krokov politikov, generálna prokuratúra musí jasne pomenovať, kto ako zlyhal a poprípade aj vyvodiť voči nemu zodpovednosť. Pamätáte si, že keď sme hovorili, že očkovanie nie je riešenie, boli sme označovaní za tých najhorších ľudí na Slovensku. Som rád, že toto obdobie je za nami.

Napriek tomu vidím, že sa mnohí ľudia sa nepoučili a opäť aj pri téme Ukrajina a Rusko podliehajú len demagógii miesto toho, aby aj po skúsenostiach s Covidom sami rozmýšľali o skutočných informáciách a o pravde. Je zaujímavé, že tí,  ktorí mali slogany „vakcína je sloboda“ tak dnes majú v profiloch ukrajinské vlajky.

Dagmar Kramplová o chlebe, MIG-och a vládnych klamstvách
Podpredsedníčka SNS Dagmar Kramplová nevychádza z úžasu nad aroganciou „zrúcaniny Hegerovej vlády“. Tá nedávno súbežne informovala o dvoch svojich akože úspechoch. Ani jeden z nich pritom nie je pre občana výhrou. Jednou z informácií bolo... Čítať ďalej
22 | 03 | 2023 | Eka Balaskova

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme