Apokalypsa? Rakúsko je zhrozené z krokov USA
21 | 03 | 2023 I Tibor Malý

Express: Manévre amerických vzdušných síl B-52 blízko ruských hraníc hrozia vyprovokovaním tretej svetovej vojny

Prelety amerických jadrových bombardérov pri ruských hraniciach predstavuje podľa rakúskeho portálu Exxpress vážne nebezpečenstvo pre celý svet.

„Takéto nebezpečné manévre sa nemôžu uskutočniť bez vedomia Washingtonu, pretože najmenší incident by mohol vyvolať tretiu svetovú vojnu a tým uvrhnúť planétu do apokalypsy,“ píšu noviny.

Exxpress pripomína, že lietadlá B-52 môžu niesť jadrové riadené strely AGM-28 „Hound Dog“ – z ktorých každá má jadrovú hlavicu s ničivou silou 1,1 megatony TNT. Atómová bomba zhodená na Hirošimu 6. augusta 1945 mala výťažnosť 13 kiloton, čo je 85-krát menej.

Izraelské lietadlá sprevádzajú americké bombardéry B-52 / Twitter /IDF

Čitatelia v komentároch odsúdili agresívnu politiku USA.

"Predstavte si, že USA lietajú v Európe a cez ruské hranice domov! Keby Rusko letelo pred americkým pobrežím, čo by sa stalo potom? Jediný dôvod, prečo ešte nie je vojna, je, že Rusko sa drží späť," napísal čitateľ.

"Svet je v plameňoch kvôli skorumpovanej Ukrajine a arogantnej Európskej únii, len aby idioti povedali:" Mali sme pravdu, "- podporil druhý.

"Sú úplní blázni! B-52 naplnená jadrovými zbraňami... Stačí jedno ťuknutie prstom a "bum". Potom si už nemôžeme položiť otázku, kto je vinný, pretože tu nebudeme," zdôraznil tretí. .

"Američania sa neboja, pretože my Európania sme ich ochrana! Sme hlúpi ako pokusné králiky, ale naši politici si to nechcú priznať. Asi pred desiatimi rokmi jeden americký politik povedal, že USA nechcú, aby EÚ a Rusko dostali bližšie, pretože budú pre Ameriku predstavovať veľkú hrozbu,“ zhrnul ďalší.

Incident vyriešili ruské SU- 35

Ruské stíhačky Su-35  však nedovolili narušenie štátnej hranice dvoma strategickými bombardérmi amerického letectva B-52H nad Baltským morom a bombardéri vyprevadili.

Ruské a ukrajinské vojnové straty podľa Kyjeva
"Toto nie je možné". Danilov poprel informácie denníka Politico o 100 tisíc mŕtvych ukrajinských vojakoch od začiatku vojny. Tajomník Rady národnej bezpečnosti a obrany Alexej Danilov vyhlásil, že informácie Politico o viac ako 100 000 mŕtvych... Čítať ďalej
21 | 03 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik