Nedeľná kázeň Richarda Dírera zblúdilým dušiam
19 | 03 | 2023 I Ivan Brožík

Kedysi sme boli zvyknutí, že keď sa zamestnanec ktoréhokoľvek média, najmä moderátor, prihováral divákom či poslucháčom, snažil sa ich slušne pozdraviť, milo osloviť a zaujať. Dnes je zjavne trend opačný. Dokázal to aj v najnovšej relácii V politike TA3 moderátor diskusnej relácie Richard Dírer. A nielen dnes a nielen on. Rovnaké je to prakticky v každej disklusnej relácii médií hlavného prúdu. 

Vynadám vám ako psom, tromfnem kolegu z Markízy či kolegyňu z Joj, ja vám ukážem! (Aj keď ten kolega z Markízy sa popri iných správa ešte ako tak civilizovane - teda, k divákom.) Stalo sa nejakým zvláštnym zvykom, že moderátor spravodajskej relácie začína svoje vystúpenie s komparzom - pozvanými hosťami - nadávkami divákom a hlavne - vlastným komentárom. Komentárom v spravodajskej televízii či relácii. Čo na to regulačný orgán? Nič? Jasne, Nič!

Tak nám to dal a potom bude už pokojný nedeľný šniclík

V starých časoch nás mediálni bardi učili, že ten, kto má v moci tak silný prostriedok ako médium, nikdy ho v rámci elementárnej etiky nesmie zneužiť na presadzovanie svojho videnia sveta a vyčítanie divákom, poslucháčom či čitateľom, že oni zmýšľajú inak. Alebo dokonca nadávanie. "Bol by to hajzel", vravievali tí bardi, "prostitútka novinárskeho remesla". Nuž, starých bardov povyhadzovali z médií ako prvých, staré časy zrušili aspoň v tej ich časti, ktorá sa týkala slušnosti, etiky a určitých profesionálnych hodnôt a nastúpili novodobí nedeľni kazatelia.

Všetci maľujeme mávatka na privítanie Rusov

Podľa pán moderátora každý, kto nesúhlasí s vládnou politikou a názormi predstaviteľov mainstremu je v podstate luza, ktorá sa tu teší na ďalši rok 1968, modlí sa večer k Putinovi a tak ďalej. Takáto kázeň v nedeľu pred obedom  je drzá, nechutná, primitívna a neprofesionálna.

Perlenie Rusofóba

“Prednedávnom sme spoznali plán Moskvy ako do desiatich rokov obsadiť Bielorusko. Tento týždeň vyšli najavo plány ako Kremeľ chce destabilizovať Moldavsko. Plán na destabilizáciu Slovenska Kremeľ zatiaľ nezverejnil, no všetci vidíme, čo sa okolo nás deje,” aj týmito slovami otvoril Richard Dírer "svoju" reláciu V politike TA3.

Radšej sa pobavte na čomsi podobnom. Verte, je to úprimná rada.

Ako si Boris Kollár "natoto" do úst
"Odvolaná vláda bez kompetencií rozhodla. Podľa mediálnych správ jednomyseľne, každý člen bol za." Konštatuje na sociálnej sieti za Republiku Marek Kurta. "Takže nad Ukrajinou budú lietať slovenské vyradené a nefunkčné stíhačky, tak to predsa... Čítať ďalej
19 | 03 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik