Ukrajina pred rozpadom?
18 | 03 | 2023 I Milan Laca

Newsweek: Washington nemá záujem o zachovanie územnej celistvosti Ukrajiny.

V Spojených  štátoch odzneli nedobré správy pre Zelenského, týkajúce sa budúcich hraníc Ukrajiny.

Územné spory
Ukrajina bude musieť vyriešiť územné spory s Ruskom bez pomoci Washingtonu, ak sa k moci dostanú politici, ktorí sú proti podpore Kyjeva. Napísal autor  Josh Hammer v článku pre Newsweek.
Odpor

Ako príklad uviedol floridského republikánskeho guvernéra Rona DeSantisa, ktorého americké médiá označili za možného kandidáta v prezidentských voľbách v roku 2024. 

DeSantis tento týždeň povedal, že zapojenie sa do konfliktu na Ukrajine nie je životne dôležitým národným záujmom USA. Biely dom by sa mal snažiť o mier medzi Moskvou  a Kyjevom. Hammer označil DeSantisovo vyhlásenie za správne a poznamenal, že územná celistvosť Ukrajiny by nemala znepokojovať amerických politikov.

Pochybnosti

Autor napísal, že „niektoré z rusky hovoriacich miest na východe Ukrajiny sa možno samy chcú stať súčasťou Ruska“. Zdôraznil tiež, že po rozpade ZSSR  hranice Ukrajiny vytýčili „svojvoľne“ a Krym je posledných niekoľko stok rokov pod kontrolou Ruska.

Zelenskyj nedá na rady USA: Vojaci Bachmut NEOPUSTIA!
Tvrdohlavý Zelenskyj! Rastú pochybnosti o správnosti rozhodnutia udržať zničené frontové mesto Bachmut pred ruskými útokmi. No ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj trvá na tom, že jeho vrchní velitelia sú jednotní v rozhodnutí udržať obranu... Čítať ďalej
18 | 03 | 2023 | Diana Zaťková

Viacerí sú skeptickí 
Novinár Al Hunt, píšuci pre The Hill, vyjadril názor, že víťazstvo umierneného konzervatívca v prezidentských voľbách v Spojených štátoch na budúci rok spochybní podporu ukrajinskej armády. Zarytí konzervatívci chcú podľa autora vidieť zdržanlivejšieho lídra. Uvádza príklad Nikki Haleyovej, bývalej stálej predstaviteľky Spojených štátov amerických pri OSN a bývalej guvernérky Južnej Karolíny. Okrem toho môže, podľa jeho názoru, vyhrať republikán, guvernér Floridy Ron DeSantis alebo bývalý minister zahraničných vecí USA Mike Pompeo.  
 
Trumpa chcú zavrieť!
Trump povedal, že ho na budúci týždeň zatknutú. Vyzval ľudí, aby protestovali. Donald Trump vyhlásil, že ho na budúci utorok zatknú, v súvislosti s utajovaným vyplácaním peňazí za mlčanie ženám, ktoré tvrdili, že mali sexuálny kontakt s bývalým... Čítať ďalej
18 | 03 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik