Trumpa chcú zavrieť!
18 | 03 | 2023 I Milan Laca

Trump povedal, že ho na budúci týždeň zatknutú. Vyzval ľudí, aby protestovali.

Donald Trump vyhlásil, že ho na budúci  utorok zatknú, v súvislosti s utajovaným  vyplácaním peňazí za mlčanie ženám, ktoré tvrdili, že mali sexuálny kontakt s bývalým americkým prezidentom. Článok zverejnila „European Truth“ s odvolaním sa na  agentúru Associated Press.

Nezákonnosť?

Trump zverejnil na sociálnej sieti Truth príspevok, v ktorom tvrdil, že „nezákonné úniky informácií“ z kancelárie okresného prokurátora na Manhattane naznačujú, že „popredný republikánsky kandidát a bývalý prezident Spojených štátov bude zatknutý v utorok na  budúci týždeň“. Zároveň vyzval svojich priaznivcov, aby protestovali.

Zatknúť Putina? Ako? Ani Rusko, ani Ukrajina neuznáva autoritu ICC
To iste pomôže! Medzinárodný trestný súd (ICC) vydal zatykač na ruského prezidenta Vladimira Putina pre obvinenia z vojnových zločinov na Ukrajine, ale tento zatykač je zatiaľ nevykonateľný. Rusko ani Ukrajina totiž nepodliehajú Rímskemu štatútu... Čítať ďalej
18 | 03 | 2023 | Diana Zaťková

Prípravy

Strážcovia zákona v New Yorku vykonávajú bezpečnostné prípravy pre prípad, že by mohol byť Trump obvinený. Zatiaľ verejne neoznámili žiadny časový rámec pre zasadanie tajnej veľkej poroty v prípade, vrátane možného hlasovania o obžalobe bývalého prezidenta. Je však pravdepodobné, že tento prípad bude prvým v histórii Spojených štátov, kedy budú voči exprezidentovi vznesené trestné oznámenia.

Ďalšie problémy 

V štáte New York, kde sídli Trump Organization, pokračuje od roku 2019 vyšetrovanie Trumpových daňových podvodov. Nedávno sa to skončilo pokutou 1,6 milióna dolárov  pre dve spoločnosti Trumpovho obchodného impéria. Pokračuje aj občianske vyšetrovanie priamo proti Trumpovi a jeho trom deťom, tiež súvisiace s finančnými zločinmi.

Aby toho nebolo málo

Koncom minulého roka veľká porota v štáte Georgia dokončila preskúmavanie dôkazov o možnom nátlaku na zrušenie výsledkov volieb a teraz sa rozhoduje, či v súvislosti s tým vyhlási obžalobu. Vyšetruje sa aj neopatrné narábanie s utajovanými dokumentmi, ktorých stovky našli v Trumpovej súkromnej rezidencii v Mar-a-Lago, ako aj možné ovplyvňovanie volieb, v súvislosti s útokom na Kapitol. Vykonáva ho Ministerstvo spravodlivosti USA, ktoré na to vymenovalo špeciálneho prokurátora.

Padne Macronova vláda?
Padá Jupiter? Opozičné strany vo francúzskom Národnom zhromaždení, vrátane populistického Národného zhromaždenia (RN) Marine Le Penovej a centristickej skupiny Liot, podali v piatok návrh na vyslovenie nedôvery vláde prezidenta Emmanuela Macrona.... Čítať ďalej
18 | 03 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik