Ruských utečencov vyháňajú z USA
19 | 03 | 2023 I Milan Laca

The Guardian: USA obnovujú deportácie Rusov.

Biely dom obnovil deportácie do Ruska rok po ich  pozastavení. Spojené štáty tento týždeň deportovali Rusa, ktorý tam požiadal o azyl kvôli čiastočnej mobilizácii. Informoval o tom denník The Guardian .

V tichosti... 

Americký úrad pre prisťahovalectvo a colnú kontrolu (ICE) tento týždeň oznámil, že podľa zákona deportuje ľudí do iných krajín, vrátane Ruska. Kedy boli deportácie obnovené, nie je známe, poznamenáva The Guardian. Biely dom na žiadosť novín nereagoval.

The Guardian: Medzinárodný trestný súd vydal zatykač na Putina
Medzinárodný trestný súd v Haagu vydal zatykač na Vladimíra Putina a splnomocnenkyňu Kremľa pre práva detí Máriu Lvovú-Belovovú. Súd začal ich stíhanie v súvislosti s ruskou inváziou na Ukrajinu, konkrétne kvôli útokom na civilnú infraštruktúru a... Čítať ďalej
17 | 03 | 2023 | Gabriela Fedičová

Nepotrebujú ich 

Ako pre noviny povedala právnička Jennifer Scarboroughová, jedného z jej klientov z Ruska tento týždeň deportovali. Podľa jej názoru ho poslali späť do Ruska. Vysvetlila, že Rus prišiel do Spojených štátov cez hranicu s Mexikom a požiadal o politický azyl zo strachu, že by sa dostal pod čiastočnú mobilizáciu.

Nie je sám

Na rozhodnutie o vyhostení, podľa nej, čakajú ďalší dvaja jej klienti z Ruska, ktorí tiež požiadali o azyl z dôvodu čiastočnej mobilizácie. Jennifer Scarboroughová vysvetlila, že imigrační úradníci nepovažujú strach o svoju bezpečnosť v dôsledku odmietnutia vojenskej služby, za dostatočný dôvod na získanie azylu. Proti rozhodnutiu sa nemohli odvolať, pretože im nepovedali, že tak môžu  urobiť do siedmich dní od doručenia zamietnutia. Ďalší z jej klientov z Ruska dostal odmietnutie. Neskôr sa mohol proti rozhodnutiu odvolať. Po druhom rozhovore so zamestnancami ICE sa rozhodli, že jeho obavy o bezpečnosť v dôsledku odmietnutia služby sú skutočné a spĺňa kritériá pre štatút utečenca.

Ako to bolo?

V marci 2022, po vstupe ruských vojsk na Ukrajinu, Spojené štáty americké kvôli politickej situácii zastavili deportácie do Ruska. Zároveň zastavili aj deportácie na Ukrajinu.

Amerika zámerne provokuje?
Global Times: USA používajú svoje vojenské vybavenie na provokácie proti nepriateľským krajinám. Spojené štáty využívajú rôzne udalosti, týkajúce sa ich vojenskej techniky, aby skomplikovali situáciu okolo štátov, ktoré americká strana považuje za... Čítať ďalej
18 | 03 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik