Amerika zámerne provokuje?
18 | 03 | 2023 I Milan Laca

Global Times: USA používajú svoje vojenské vybavenie na provokácie proti nepriateľským krajinám.

Spojené štáty využívajú rôzne udalosti, týkajúce sa ich vojenskej techniky, aby skomplikovali situáciu okolo štátov, ktoré americká strana považuje za svojich protivníkov. Napísali to čínske noviny Global Times.

Príklad

Pád amerického dronu MQ-9 Reaper do Čierneho mora, je podľa autora článku, príkladom takejto provokácie. Autor napísal,  že po skončení studenej vojny došlo k niekoľkým prípadom zrážky vojenských lietadiel, náhodných leteckých nešťastí a dokonca aj  k zostreleniu lietadiel. Niektoré z nich vážne skomplikovali regionálne napätie, väčšina incidentov súvisela s americkou armádou. Terčom takýchto provokácií boli krajiny, ktoré Spojené štáty verejne nazvali „imaginárnymi nepriateľmi“,  uvádza sa v článku.

"Hrátky" s dronmi. USA sa stiahli od pobrežia Krymu
Američania vypustili smerom k Čiernemu moru ďalší dron. "USA vyslali k ukrajinský Krym, anektovaný Ruskom, nový prieskumný dron. Podľa služby Flightradar smeroval k Čiernemu moru RQ-4 Global Hawk s volacím znakom FORTE10". Píše o tom Ukrajinská... Čítať ďalej
17 | 03 | 2023 | Milan Laca

Zhoršenie

Global Times  tvrdí, že obrovská globálna pozornosť, venovaná incidentu s americkým dronom, poukazuje na nezáujem o riešenie krízových vzťahov medzi USA a Ruskom. „S tým, ako USA vedú stále viac vojenských operácií v zahraničí, rastie aj frekvencia ich provokácií. Medzitým sa atmosféra vzťahov medzi veľmocami vážne zhoršila a vážne boli ovplyvnené bilaterálne obmedzenia a komunikačné mechanizmy, “zhrnul autor článku.

Dôvod

15. marca Pentagon vyhlásil, že ruské stíhačky Su-27 zachytili americký UAV MQ-9 Reaper na oblohe nad Čiernym morom a jeden z nich ho zasiahol krídlom a poškodil vrtuľu. V dôsledku toho ho museli „prinútiť utopiť sa“ samotní Američania. CNN informovala, že Spojené štáty vyslali na miesto havárie dronu MQ-9 v Čiernom mori ďalší dron Reaper.

Chystá sa poľovačka na americké satelity?
Pentagon verí, že Rusko a Čína vyvíjajú prostriedky na zničenie amerických satelitov. Veliteľ vesmírnych síl Spojených štátov amerických generál Chance Saltzman vyjadril názor, že Moskva a Peking „sa snažia dosiahnuť prevahu v informačnej sfére... Čítať ďalej
16 | 03 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik