RADAČOVSKÝ: Slovensko sa správa ako bojachtivý štát, Maďari a Turci ako mierotvorcovia
18 | 03 | 2023 I Ladislav Kováčik

Europoslanec a predseda strany  Slovenský patriot Miroslav Radačovský sa na svojom Facebooku vyjadril k stretnutiu tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana s maďarským premiérom Viktorom Orbánom.

V úvode príspevku Radačovský odkázal na správu TASR, podľa ktorej sa rokovaní v tureckej Ankare Erdogan a Orbán zhodli na tom, že mier na Ukrajine je potrebné dosiahnuť diplomatickou cestou a že v každom prípade sa treba vyhnúť vstupu do vojny a jej eskalácii.

"Ako je možné, že Maďari a Turci, ktorí z historického hľadiska pre mierumilovných Slovákov a Slovanov vôbec, predstavovali vždy hrozbu, či už vojenskú alebo inú, sa dnes správajú ako mierotvorcovia a Slovenská republika ako bojachtivý štát, odmietajúci ukončenie vojny na Ukrajine diplomatickým jednaním a dialógom?," pýta sa europoslanec.

Radačovský si ďalej povzdychol nad tým, že keď si porovná stretnutie a rétoriku Erdogana a Orbána so stretnutím dvoch predstaviteľov slovanských štátov Petra Pavla a Zuzany Čaputovej, je tu vidieť značný rozdiel.

"Čo sa v histórii zmenilo? Možno sa nezmenilo nič. Len je potrebné zmeniť bojachtivú slovenskú vládu a bojachtivých predstaviteľov prezidentskej kancelárie a v európskom priestore bude Slovensko opäť patriť medzi rozumné a mierové štáty," píše ďalej Radačovský.

Podľa Radačovského má jeho strana Slovenský patriot jasný programový cieľ, ktorým je demilitarizácia Európy - teda "vlastná armáda áno, cudzie armády nie". Prípadné problémy treba podľa Radačovského vždy riešiť diplomaticky a dialógom tak, aby sme nikoho nemuseli napádať, ale aby sme ani my nikdy neboli napadnutí.

UKRAJINA NEMÔŽE STRÁCAŤ ČAS! USA pripravujú Kyjev na jarnú ofenzívu
Americká armáda sa ponáhľa na pomoc! Washington je znepokojený zmenšujúcimi sa ukrajinskými zásobami munície a nedostatočnou protivzdušnou obranou. Urýchlene poskytuje vybavenie a rýchlym tempom cvičí ukrajinské sily pred veľkou ofenzívou proti... Čítať ďalej
16 | 03 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme