Putin na Kryme (VIDEO)
18 | 03 | 2023 I Milan Laca

Putin pricestoval do Sevastopoľa na výročie pripojenia Krymu k Rusku.

Ruský prezident Vladimir Putin pricestoval do Sevastopoľa na deviate výročie znovuzjednotenia Krymu s Ruskom. Informovala gazeta.ru.  Video zverejnil kanál Vesti.

Návštevy

Prezident navštíl Školu umenia a detské centrum "Korsun" pri Chersone Taurickom. Zúčastnil sa  na otvorení významného kultúrno-historického objektu a tiež sa stretol s hlavným predstaviteľom  Krymu Sergejom Aksjonovom. Ubezpečil, že vláda urobí všetko pre to, aby zastavili akékoľvek hrozby voči Krymu.

Putin na Kryme

O ceste 

O Putinovej ceste na Krym informujú aj zahrančné médiá. Noviny The Guardian pripomenuli, že  Rusko sa zmocnilo Krymu v roku 2014, osem rokov pred spustením rozsiahlej invázie na Ukrajinu. Kyjev tvrdí, že bude bojovať za vyhnanie Ruska z Krymu a všetkých ostatných území, ktoré Rusko okupovalo v ročnej vojne.

Zatknúť Putina? Ako? Ani Rusko, ani Ukrajina neuznáva autoritu ICC
To iste pomôže! Medzinárodný trestný súd (ICC) vydal zatykač na ruského prezidenta Vladimira Putina pre obvinenia z vojnových zločinov na Ukrajine, ale tento zatykač je zatiaľ nevykonateľný. Rusko ani Ukrajina totiž nepodliehajú Rímskemu štatútu... Čítať ďalej
18 | 03 | 2023 | Diana Zaťková

Podrobnosti

Niekoľko ďalších podrobností od Associated Press o ceste  Vladimíra Putina na Krym: 

- Putin sa vydal lietadlom na cestu 1821 kilometrov  z Moskvy do Sevastopoľa, najväčšieho mesta regiónu, kde sa usadil za volantom auta, ktoré ho prevážalo po meste. 

- Ruská štátna tlačová agentúra RIA Novosti uviedla, že Putin navštívil umeleckú školu a detské centrum. Zdá sa, že miesta boli vybrané v reakcii na zatykač Medzinárodného trestného súdu. Zatykač ho viní zo zodpovednosti za únosy detí.

- Zatykač ICC bol prvým, vydaným na vodcu jedného z piatich stálych členov Bezpečnostnej rady OSN. Súd so sídlom v holandskom Haagu vydal zatykač aj na Mariu Ľvovú-Belovú, komisárku pre práva detí v Kancelárii prezidenta Ruskej federácie.

- Moskva tento krok okamžite odmietla, Ukrajina ho privítala ako veľký prielom. Jeho praktické dôsledky však môžu byť obmedzené, keďže šance, že Putin bude čeliť súdnemu procesu na ICC, sú veľmi nepravdepodobné, pretože Moskva neuznáva jurisdikciu súdu ani nevydáva svojich občanov.

Trumpa chcú zavrieť!
Trump povedal, že ho na budúci týždeň zatknutú. Vyzval ľudí, aby protestovali. Donald Trump vyhlásil, že ho na budúci utorok zatknú, v súvislosti s utajovaným vyplácaním peňazí za mlčanie ženám, ktoré tvrdili, že mali sexuálny kontakt s bývalým... Čítať ďalej
18 | 03 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik