Nielen Čaputová s Pavlom, ale aj Heger a celá vláda pôjde možno na Ukrajinu!
18 | 03 | 2023 I Gabriela Fedičová/TASR

Dočasne poverený premiér Eduard Heger zvažuje, že na Ukrajinu by šiel s dočasne povereným ministrom obrany Jaroslavom Naďom a ďalšími členmi vlády. Uviedol to počas piatkového livestreamu strany Demokrati na sociálnej sieti. Ktovie, možno sa tam stretnú s prezidentkou Zuzanou Čaputovou a českou hlavou štátu Petrom Pavlom. A ak sa im tam zapáči, predčasné voľby na Slovensku by možno mohli byť aj skôr, ako v septembri.

Heger prijal v piatok ponuku ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského na návštevu Ukrajiny. Počas telefonátu Zelenského informoval o piatkovom mimoriadnom rokovaní vlády, na ktorom ministri schválili, že Slovensko pošle Ukrajine stíhačky Mig-29. Rovnako aj časti systému protivzdušnej obrany Kub.

Zelenskyj rozhodnutie vlády ocenil a poďakoval sa za významnú pomoc v posilnení obranyschopnosti Ukrajiny. Pri tejto príležitosti pozval Hegera na návštevu Ukrajiny.

Ukrajinský prezident na svojej sociálnej sieti informoval, že sa počas telefonátu poďakoval Hegerovi za významný balík protivzdušnej obrany vrátane stíhačiek Mig-29, ktoré Slovensko poskytne Ukrajine. Zároveň ocenil jeho osobnú angažovanosť pri podpore Ukrajiny.

Dočasne poverená vláda v piatok rozhodla, že Ukrajine poskytne 13 stíhačiek MiG-29 a časť systému protivzdušnej obrany Kub.

Zuzana Čaputová a Petr Pavel, AP

Spoločná cesta Pavla a Čaputovej na Ukrajinu

Na spoločnej tlačovej konferencii so Zuzanou Čaputovou pri príležitosti prvej zahraničnej cesty českého prezidenta Pavel pripustil, že by obe krajiny mohli viac spolupracovať na medzinárodnej scéne, a tým viac posilniť svoj vplyv, napr. vyjsť spoločne na niektoré zahraničné cesty. Proti tomu dôrazne protestoval exminister zahraničia ČR Cyril Svoboda.

Nepovažujem za šťastné, aby český prezident jazdil spoločne so slovenskou prezidentkou kamkoľvek. Hoci na Ukrajinu. Pretože je prezidentom Českej republiky a má hájiť záujem svojho štátu. ... Je to vlastne vtiahnutie nášho prezidenta do vnútropolitickej krízy na Slovensku,“ predostrel svoj názor Svoboda.

Predstava, že sa pani prezidentka takmer s celou slovenskou povalenou vládou na čas presťahujú na Ukrajinu, je iste pre časť Slovákov lákavá. Musíme však oznámiť, že sa plánujú aj vrátiť. Takže zatiaľ žiadne zmeny v dátume predčasných volieb nečakajte.

Pavel má problém! Českí exministri zahraničia nenechali na SLOVENSKU NITKU SUCHÚ! (FOTOGALÉRIA)
Prezident Petr Pavel v stredu uzavrie svoju prvú zahraničnú cestu. Rovnako ako predchádzajúci českí prezidenti smeroval na Slovensko. Tu predniesol niekoľko viet, nad ktorými krútili hlavami hneď dvaja bývalí ministri zahraničia - Cyril Svoboda... Čítať ďalej
14 | 03 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik