M. KALIŇÁK vstupuje do HLAS - SD
17 | 03 | 2023 I Gabriela Fedičová/TASR

Programovou prioritou mimoparlamentnej strany Hlas-SD bude rozvoj slovenských regiónov. Pripraviť chce na tento účel plán na vyrovnanie zásadných regionálnych rozdielov v horizonte troch volebných období. Po piatkovom celoslovenskom kongrese strany v Banskej Bystrici to uviedol jej predseda Peter Pellegrini.

"Žiadny človek, ktorý na Slovensku žije, nesmie byť potrestaný len za to, že sa nenarodil v hlavnom meste, ale narodil sa v niektorom z regiónov Slovenska. Každý občan si zaslúži od narodenia rovnaký prístup k rovnako kvalitným službám, ktoré mu majú byť poskytované," povedal Pellegrini.

Strana sa vo vyhlásení, prijatom na piatkovom kongrese, na ktorom sa zúčastnili aj zástupcovia miest, obcí a krajov, zvolení vo vlaňajších spojených komunálnych voľbách za Hlas-SD, zaviazala, že v prípade vstupu do budúcej vlády bude partnerom samospráv. Vo svojej politike chce presadzovať princípy decentralizácie, solidarity a subsidiarity.

Ak Hlas-SD bude súčasťou budúcej vlády, výjazdové zasadnutie vlády chce absolvovať počas štyroch rokov dvakrát v každom okrese. "V priebehu prvých dvoch rokov vláda prejde všetky okresy, kde rozhodne o zásadných investíciách a riešeniach problémov a následne o dva roky sa vráti, aby skontrolovala plnenie týchto úloh," dodal Pellegrini.

Vstup do strany Hlas-SD na piatkovom kongrese oznámil bývalý ústredný riaditeľ kancelárie a hovorca Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Michal Kaliňák. V ZMOS-e končí koncom marca.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik