Dočasne poverený minister obrany Jaroslav Naď podpísal už aj medzivládnu dohodu
17 | 03 | 2023 I Gabriela Fedičová/TASR

Dočasne poverený minister obrany Jaroslav Naď podpísal v piatok s veľvyslancom Ukrajiny na Slovensku Myroslavom Kastranom medzivládnu dohodu. Týka sa darovania stíhačiek MiG-29 a časti systému protivzdušnej obrany Kub.

TASR o tom informovala hovorkyňa ministerstva obrany Martina Kakaščíková.

Hovorkyňa priblížila, že Slovensko daruje 13 stíhačiek MiG-29 a dva kusy odpaľovacích zariadení protilietadlového raketového systému Kub. Tiež systém riadenia a prislúchajúce náhradné dielce a rakety. "Slovensko dnes vysiela jasný signál, že stojí na správnej strane histórie. Najväčšou hodnotou je ľudský život, preto verím, že sa ich vďaka slovenskej technike podarí ochrániť čo najviac," uviedol Naď.

Dohoda medzi vládou SR a Kabinetom ministrov Ukrajiny o darovaní vojenského materiálu zodpovedá podľa Kakaščíkovej záujmom zahraničnej politiky Slovenska. "Je vypracovaný v súlade s právnym poriadkom SR, všeobecnými zásadami medzinárodného práva, ako aj záväzkami SR vyplývajúcimi z iných medzinárodných dokumentov," podotkla.

Darovanie stíhačiek Mig-29 a časti systému protivzdušnej obrany Kub na Ukrajinu schválila v piatok dočasne poverená vláda.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik