Výzva pre poslancov NR SR – na zamietnutie návrhu zákona na nový pamätný deň nespravodlivo vysťahovaných a odvlečených občanov
15 | 03 | 2023 I Tibor Malý

Združenie slovenskej inteligencie a občianske združenie Slovenskí katolíci predkladajú Výzvu pre poslancov NR SR. Jeden z predložených návrhov zákonov na rokovanie parlamentu, ktoré začalo 14. 3. 2023, je aj neprijateľný návrh od G. Gyimesiho, G. Grendela a ďalších dvoch poslancov, aby sa 12. apríl stal pamätným dňom nespravodlivo vysťahovaných a odvlečených občanov.

Na sociálnej sieti Združenie slovenskej inteligencie uviedlo: "Je to už druhý pokus o falšovanie našej historickej pamäte a o zakonzervovanie Budapeštianskeho výkladu dejín do slovenskej legislatívy. V tomto výklade dejín niet miesta pre utrpenie Slovákov v období bezprávia po Viedenskej arbitráži v rokoch 1938 - 1945, kedy bolo nespravodlivo vyhnaných 100 tis. Slovákov za často brutálnych okolností zo zabratého územia Maďarskom.

Je povedané "B", ale nie je povedané "A" - že zmluve o výmene obyvateľstva medzi Česko-Slovenskom a Maďarskom, ktorá sa začala plniť 12. apríla 1947, (1. transport v rámci výmeny obyvateľov) predchádzalo otrasné obdobie popierania základných ľudských, občianskych a národných práv Slovákov na území Maďarska.

Je najvyšší čas prestať sa ohýbať pred cudzou mocou a priznať ľudskú dôstojnosť týmto našim predkom, boli to naši rodičia, starí rodičia, prarodičia."

Celú Výzvu „Vráťme ľudskú dôstojnosť“ – schválením nového pamätného dňa 2. november – Deň nespravodlivo vysťahovaných a odvlečených občanov nájdete TU.

Americká profesorka práva - Rusi boli oprávnení zastaviť americký dron
Aj keď to vyzeralo tak, že Rusi prekročili nad Čiernym morom zničením amerického útočného (nielen sledovacieho, ako sa snažil Pentagon informovať verejnosť) dronu akýsi pomyselný rubikon, možno je to úplne inak. A poukazujú na to podľa webu... Čítať ďalej
15 | 03 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik