Pentagon chce rokovať s Rusmi o drone
16 | 03 | 2023 I Milan Laca

Šéf náčelníkov štábov USA plánuje rozhovor s generálom Gerasimovom.

Predseda Zboru náčelníkov štábov ozbrojených síl USA generál Mark Milley povedal, že plánuje rokovať s náčelníkom generálneho štábu a šéfom vojenskej operácie na Ukrajine Valerijom Gerasimovom.
Treba hovoriť

"Mám v pláne hovoriť so svojím kolegom Gerasimovom," povedal Milli na tlačovej konferencii po ďalšom stretnutí kontaktnej skupiny o Ukrajine.

Začal sa lov na spadnutý dron v mori
USA sa obávjú, že Rusko získa trosky dronu. Podplukovník americkej armády vo výslužbe Alexander Vindman má obavy, že Rusko by mohlo vyzdvihnúť trosky dronu MQ-9 , zostreleného nad Čiernym morom. Môže tak získať prístup k americkej technológii,... Čítať ďalej
15 | 03 | 2023 | Milan Laca

Telefonovali

15. marca, sa uskutočnil telefonický rozhovor medzi ruským ministrom obrany Sergejom Šojgu a šéfom Pentagonu Lloydom Austinom. Podľa zdroja RIA Novosti hovorili o incidente s pádom amerického bezpilotného lietadla MQ-9 Reaper v Čiernom mori. Naposledy spolu ministri hovorili v októbri 2022. Terajší rozhovor bol prvý za šesť mesiacov.

Majú pochybnosti

Mark Milley povedal, že Spojené štáty si zatiaľ nie sú isté, či zachytenie amerického bezpilotného lietadla ruským lietadlom bolo úmyselné.

Dron

14. marca, spadol dron MQ-9 Reaper do vôd Čierneho mora. Spojené štáty americké tvrdia, že spadol v dôsledku manévru ruskej stíhačky Su-27. Ruské ministerstvo obrany oznámilo, že dron narušil „hranice oblasti dočasného režimu využívania vzdušného priestoru“ po tom, čo „prešiel do nekontrolovaného letu“ a spadol do mora. Americké ministerstvo zahraničia povedalo, že spadol pre chybu ruského pilota.

Americká profesorka práva - Rusi boli oprávnení zastaviť americký dron
Aj keď to vyzeralo tak, že Rusi prekročili nad Čiernym morom zničením amerického útočného (nielen sledovacieho, ako sa snažil Pentagon informovať verejnosť) dronu akýsi pomyselný rubikon, možno je to úplne inak. A poukazujú na to podľa webu... Čítať ďalej
15 | 03 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme