Šimečka: Palkovič by mal ihneď predstaviť plán
14 | 03 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Na otáľanie nie je čas! Nový štátny tajomník Michal Palkovič by mal okamžite predstaviť plán, ako chce riešiť naliehavé problémy zdravotníctva. V opačnom prípade hrozia Slovensku podľa predsedu Progresívneho Slovenska Michala Šimečku vážne problémy.

"Dnes sa z Mexika vracia štátny tajomník Palkovič, ktorý má de facto viesť Ministerstvo zdravotníctva. Keďže táto koalícia predĺžila svoj chaos až do septembra, prevezme kľúčový rezort, kde hrozí prepadnutie 300 miliónov eur, ako štátny tajomník. Čaká ho naozaj náročný prvý deň v práci: Horia Rázsochy, reforma nemocníc stagnuje, ambulancie personálne kolabujú. Osobné konflikty vo vláde a ich neriešenie zo strany premiéra Hegera spôsobili, že naše zdravotníctvo je v chaose, napätí a bez jasného vedenia," uviedol Šimečka na sociálnej sieti.

Víta pána štátneho tajomníka na Slovensku, no žiaľ, ho podľa Šimečku nečaká radostná situácia. Rezort je po troch rokoch vlády Igora Matoviča a Eduarda Hegera v život ohrozujúcej kríze. 

"Pritom - dá sa to robiť inak. Odborne, profesionálne. Ako v normálnej európskej krajine. Rozumne investovať, efektívne riadiť procesy. Klásť dôraz na prevenciu. Posilniť kompetencie a počty všeobecných lekárov a lekárok. Strategicky plánovať rozvoj celého rezortu, a priniesť ľuďom na Slovensku kvalitné, dôstojné zdravotníctvo. Toto je budúcnosť, ktorú chceme ako PS priniesť."

Dočasne poverený predseda vlády SR Eduard Heger v utorok uviedol na Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR nového štátneho tajomníka Michala Palkoviča, ktorý má byť zodpovedný za riadenie rezortu. Palkovič vo funkcii nahradil Róberta Babeľu.

KONEČNE SA VRÁTIL Z MEXIKA! Poverený premiér uviedol Palkoviča na rezort zdravotníctva
Dočasne poverený predseda vlády SR Eduard Heger v utorok uviedol na Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR nového štátneho tajomníka Michala Palkoviča, ktorý má byť zodpovedný za riadenie rezortu. TASR o tom informoval Úrad vlády (ÚV)... Čítať ďalej
14 | 03 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik