KONEČNE SA VRÁTIL Z MEXIKA! Poverený premiér uviedol Palkoviča na rezort zdravotníctva
14 | 03 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Dočasne poverený predseda vlády SR Eduard Heger v utorok uviedol na Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR nového štátneho tajomníka Michala Palkoviča, ktorý má byť zodpovedný za riadenie rezortu. TASR o tom informoval Úrad vlády (ÚV) SR.

"Zdravotníctvo je absolútnou prioritou. Nemôžeme si dovoliť, aby výstavba Rázsoch, teda špičkovej modernej koncovej nemocnice, bola ohrozená. Z tohto dôvodu na rezort prichádza Michal Palkovič," uviedol Heger.

Úlohou Palkoviča bude podľa ÚV dohliadať na plnenie míľnikov z plánu obnovy, ktoré sa počas bývalého vedenia ministerstva dostali do významného časového sklzu.

Palkovič vo funkcii nahradil Róberta Babeľu. Personálnu zmenu premiér avizoval začiatkom marca. Vyhlásil, že Palkovič bude mať jeho plnú dôveru.

Mimoparlamentná strana Hlas-SD a KDH ostro kritizovali odklad riešenia krízy v zdravotníctve pre dovolenku budúceho štátneho tajomníka Michala Palkoviča v Mexiku. Ten podotkol, že ide o dlhodobo plánovanú expedičnú cestu. 

"Dnes mal byť menovaný za nového štátneho tajomníka doktor Palkovič, ktorý mal urgentne začať riešiť kritickú situáciu v našom zdravotníctve (...). Nie je tu, lebo je na dovolenke v Mexiku," skonštatoval podpredseda Hlasu-SD Richard Raši pred týždňom.

Kritizoval aj Eduarda Hegera, ktorý aktuálne riadi aj rezort zdravotníctva, že situáciu nerieši a namiesto toho sa venuje politickej kampani. Vyzval preto prezidentku Zuzanu Čaputovú, aby mu odobrala poverenie a vymenovala úradnícku vládu.

Matovičov odkaz istému ZAKOMPLEXOVANÉMU MINISTERKOVI
Matoviča v Michalovciach vítali potleskom. Krik a hádky sa síce neskôr dostavili, no líder OĽaNO to zvládol určite oveľa lepšie, ako poverený najvyšší diplomat Rastislav Káčer v rovnakom kultúrnom dome pred týždňom. Igor Matovič (OĽANO) chcel v... Čítať ďalej
14 | 03 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik